Tyttöjen MM-raportti: Ruotsi piinasi Kanadaa, Slovakian päivä päättyi riehakkaisiin tunnelmiin − "Voitte kuulla äänet pukuhuoneesta"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsin tie tyttöjen MM-kisoissa tyssäsi alkulohkoon, eikä alppimaa jatka pudotuspeleihin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöjen MM-kisat jatkuivat maanantaina neljällä ottelulla. Suomi kohtasi omassa ottelussaan Yhdysvallat ja kärsi jälleen murskatappion. Muissa kamppailuissa koettiin jääkiekon hienoja hetkiä, kuten yllätysmaaleja ja suuria voittoja.

Japani−Tšekki 1−5

Tšekki siirtyi avauserässä johtoon Naisten Liigaa TPS:ssä pelaavan Tereza Pištěkován maalilla. Tappioasemasta huolimatta Japani pysyi ennakkosuosikin peesissä varsin kelvollisella pelillisellä otteella.

Tšekki hivutti itseään tukevammin kiinni voittoon, kun ykkösketju iski toisessa erässä uudemman kerran. Tereza Plosová ohitti Japanin maalivahti Madoka Sekiguchin. Esityön tarjoili nuori lahjakkuus Adéla ŠapovalivováAnežka Čabelová iski joukkueensa kolmannen osuman juuri ennen toista erätaukoa.

Tšekki päihitti maanantain ensimmäisessä ottelussa Japanin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Lopulta Tšekki karkasi vakuuttavaan voittoon, kun ykkösketjusta myös Šapovalivová onnistui maalinteosa. Lisäksi RoKissa Naisten Liigaa pelaava puolustaja Lucie Velinská osui japanilaismaaliin. Japanin ainokaisen värkkäsi Ai Tada. Kahden erän ajan peli oli tasapainossa, mutta kolmannen erän laukaukset Tšekki vei nimiinsä 21−4. Koko ottelussa kudit maalia kohti menivät voittajajoukkueelle 35−18.

Slovakia−Sveitsi 4−1

Slovakia varmisti voitollaan Sveitsistä, että alppimaata ei nähdä tämän vuoden turnauksen pudotuspeleissä. Slovakia siellä sen sijaan varmuudella esiintyy. Joukkue saa kittää voitostaan Nela Lopušanováa, joka mätti slovakeille kolme osumaa ja syötti yhden.

Alena Rossel vei Sveitsin johtoon avauserässä, mutta Slovakia kiri rinnalle ja ohi. Livia Debnarová napsi kiinni 18 kiekkoa ja Margaux Faivre sekä Talina Benderer yhteensä 24 kutia. Ilo oli Slovakian leirissä ottelun jälkeen ylimmillään.

− Peli meni hyvin ja käänsimme sen hyvin! Olen iloinen, että pystyin auttamaan joukkuettani. En voi sanoin kuvailla onneani. Meidän tulee unelmoida isoista asioista. Katsokaa, niin näette, Lopušanová hehkutti.

− Olemme joukkue täynnä ystäviä ja meillä on hauskaa keskenämme. Pystymme kamppailemaan ja pitämään hauskaa jäällä, tehohyökkääjä kertoi.

Lopušanová kuritti Sveitsiä tehoilla 3+1.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Slovakialla on vielä yksi alkusarjaottelu jäljellä, mutta Japani- ja Sveitsi-voittojen ansioista se pääsee puolivälieriin. Pukukoppikäytävältä kantautui haastattelualueelle riemukas musiikki ja pelaajien kovaääinen ilakointi.

− Meillä on huikea joukkue. Kaverit pystyvät pistämään kiekon minulle ja teen sitten maaleja syötöistä. Voitte kuulla äänet pukuhuoneesta. Kaikki yrittävät parhaansa ja pelaajat löytävät toisensa jäällä hyvin, Lopušanováa tulkannut ja tilanteessa mukana elänyt puolustaja Lily Stern päätti.

Ruotsi−Kanada 2−4

Ottelun avauserässä kumpikin joukkue otti ison määrän rangaistuksia ja peli oli sen myötä katkonaista. Hilda Svensson iski Ruotsin yllätysjohtoon, mutta Emma Pais toi Kanadan tasoihin.

Hurja kamppailu jatkui toisessakin erässä ja peli oli fyysistä. Alex Law vei maalillaan vaahteralehtipaidat jälleen edelle, mutta Ruotsi ei antautunut. Mira Jungåker täräytti pikkumustan ohi maalivahti Hannah Clarkin.

Ruotsilla oli useita tilaisuuksia lisämaalien tekoon. Sekös harmitti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Ruotsi joutui taipumaan kolmannessa erässä, kun Caitlin Kraemer vei vaahteralehtipaidat johtoon. Kun turnausemäntä ei onnistunut hyödyntämään lopun kahden pelaajan ylivoimaa, iski Kraemer vielä limpun tyhjänä ammottaneeseen ruotsalaismaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle