Tyttöjen MM-raportti: Caitlin Kraemer johdatti Kanadan voittoon Yhdysvalloista, Naisten Liigan pelaajat auttoivat Tšekin voittoon Slovakiasta − "Suomea vastaan on aina mielenkiintoista pelata"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lucie Velinská on pelannut hyvin Tšekin puolustuksessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöjen MM-kisoissa pelattiin alkulohkojen päätöskierros ja teemana oli pääasiassa asetelmien haku torstain puolivälieriin. Suomen tappio Ruotsille tarkoittaa sitä, että Tyttöleijonat kohtaa Tšekin torstaina kello 21 alkavassa ottelussa.

Tšekki−Slovakia 4−3

Ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt Tšekki piti pintansa, vaikka Zuzana Dobiašová toikin Slovakian maalin päähän alle kaksi minuuttia ennen loppusummeria. 

− Nyt alku oli parempi kuin kahdessa aiemmassa ottelussa, mutta lopussa emme pystyneet parhaimpaamme. Siksi vastustaja kiri. Meidän on pelattava paremmin huomenna, jotta voitamme puolivälierämme, Tšekin puolustaja Lucie Velinská virkkoi.

Velinská pelaa Naisten Liigaa RoKissa, joten hän tuntee Tyttöleijonien pelaajat varsin hyvin. Hänen maajoukkuekavereistaan sekä TPS:ää edustava Eliška Hotová että HPK:n Barbora Juříčková tekivät maalit Slovakian verkkoon. Joukkueessa pelaa myös TPS:n Tereza Pištěková.

Eliška Hotoválle maalinteko maistui.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Velinskálla on hyviä tuttuja myös Tyttöleijonissa.

− Suomea vastaan on aina mielenkiintoista pelata. Minulla on tällä kertaa yksi joukkuekaveri (Iida Lappalainen) siellä. Häntä vastaan on kiva pelata, ja Suomi on myös hyvä joukkue.

16-vuotias puolustaja iski alle 18-vuotiaiden maajoukkueuransa ensimmäisen osuman MM-kisoissa Japanin verkkoon.

− Olen tosi iloinen avausmaalistani, mutta minulla oli paljon paikkoja aiemminkin. Olisin voinut tehdä enemmänkin maaleja. Toivottavasti onnistun taas huomenna. Olen tyytyväinen suorituksiini täällä.

Lucie Velinskán seurajoukkue on RoKi.

Seuraavaksi Tšekki kohtaa torstain puolivälierässä juurikin Tyttöleijonat.

− Meillä on koko joukkueen kesken hyvä kemia. On aina kiva pelata Naisten Liigan pelaajien kanssa. Kansainvälinen peli on erilaista, koska täällä saan enemmän vastuuta. Naisten Liigassa peli ei ole fyysisesti niin vaativaa. Pidän kuitenkin molemmista, Velinská arvioi.

Sveitsi−Japani 2−1

Käytännössä panoksettomassa ottelussa ei lauottu paljon. Sveitsi vei maalia kohti menneet kudit nimiinsä 17−15. Alessia Baechler vei alppimaan johtoon avauserässä ja Alena Rossel lisäsi johtoa toisen erän puitteissa. Harua Umemori kavensi lukemia vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua.

Sveitsi ja Japani kohtaavat toisensa vielä paras kolmesta -systeemillä pelattavassa karsintasarjassa, jonka voittaja säilyttää paikkansa A-sarjassa.

Kanada−Yhdysvallat 3−1

Kanada joutui lähtemään otteluun ilman kärkihyökkääjäänsä Alex Law'ta, joka sai yhden ottelun pelikiellon edellismatsissa Ruotsia vastaan. Law jalkapyyhkäisi Mira Hallinia ottelun ensimmäisten sekuntien aikana.

Vaahteralehtipaitojen hallitsema avauserä oli maaliton, vaikka kumpikin joukkue vaikutti tosissaan havittelevan voittoa. Saatavilla oli A-lohkon ykkössija, jolla ei kuitenkaan ole välierien kannalta sen suurempaa merkitystä. Lopulta Kanada onnistui nappaamaan voiton aluksi vauhdikkaan, mutta lopulta tarkan pelin päätteeksi.

− Hyvä kamppailupeli molemmilta osapuolilta. Kukaan ei voinut luistaa työnteosta ja meidän joukkueemme toteutti pelisuunnitelmaa mainiosti, Kanadan johtohahmoihin pelissä kuulunut Caitlin Kraemer virkkoi.

− Toinen maalini oli sekava! Sillä kuitenkin vain on väliä, että teimme maalin. Kun kiekko menee maaliin, muulla ei ole väliä, Kraemer lisäsi viitaten 3−1-maaliin, jota tarkisteltiin useita minuutteja videolta.

Vaahteralehtipaidoilta maalinteossa onnistuivat Kraemer kahdesti ja Emma Pais kertaalleen. Yhdysvalloilta maalin värkkäsi Joy Dunne. Kumpikin joukkue tuuletti osumiaan koväänisesti ja suurieleisesti.

− Tämä voitto antaa joukkueelle itseluottamusta pudotuspeleihin mentäessä. Finaalilla on merkitystä ja tämä peli auttoi meitä sitä kohti.

Caitlin Kraemer tuuletti villisti iskemäänsä Kanadan avausmaalia.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Pohjoisamerikkalaiset saavat seuraavaksi kaksi välipäivää, sillä torstaina mitellään puolivälierät sekä sijoitusottelu, eikä Kanadalla tai Yhdysvalloilla ole tarvetta osallistua niihin. Perjantaina koko turnauksessa on huilin aika ja lauantaina mitellään välierissä. MM-taisto huipentuu sunnuntain pronssiotteluun ja finaaliin.

− Tauko on hyvä asia. Joukkueemme on tiivis ja lepo tekee meille hyvää. Tauon aikana pystymme sisäistämään kaiken tähän mennessä tapahtuneen ja pystymme keskittymään uudelleen jäljellä oleviin peleihin, Kraemer tuumi lopuksi.

Muokattu 12.1. klo 12.27: korjattu Suomen puolivälierän alkamisaika. 

» Lähetä palautetta toimitukselle