Tyttöleijonien huono viimeistely kostautui, Venäjä pääsi juhlimaan pronssimitaleja

Muut Sarjat / Uutinen
Kristina Glukhareva teki hattutempun Suomen kustannuksella pronssiottelussa.
Kuva © Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images
Suomi ei pystynyt puolustamaan vuoden takaista pronssia alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa. Vastustaja viimeisteli tehokkaammin ja ottelu päättyi Venäjän 6–1-voittoon.

Vuoden takaisen pronssin uusiminen jäi haaveeksi Tyttöleijonille. Venäjää vastaan pelattu pronssiottelu kaatui Suomen ongelmiin maalien viimeistelyssä. Päätössummerin soidessa tulostaululla olivat lukemat 6–1 Venäjän hyväksi.

Suomi aloitti ottelun ensimmäisen erän vahvasti ja onnistui luomaan kohtalaisia maalintekopaikkoja. Venäjän maalivahti Anna Alpatova torjui maalillaan varmasti, joten Tyttöleijonat jäi maaleitta. Venäjä puolestaan taituroi ensimmäisessä erässä kaksi maalia. Ensimmäinen maali meni Kristina Glukharevalle ja toinen Vita Ponyatovskayalle.

Toisessa erässä Suomi painosti Venäjää ja haki tasoituosumaa kovalla paineella. Viimeistely oli kuitenkin huolimatonta ja Tyttöleijonien avausmaali jäi tekemättä. Erän ainoa maali merkattiin vastustajalle. Venäjä pääsi 2–1-hyökkäykseen ja Suomen Kiia Lahtinen joutui antautumaan jo kolmannen kerran ottelun aikana.

Kolmannen erän alkuun Venäjä kasvatti johtoasemaansa Ilona Markovan maalilla. Pari minuuttia tämän jälkeen Pauliina Salonen ohitti Alpatovan ensimmäisen kerran. Suomen kiri jäi kuitenkin lyhyeksi Venäjän päästessä 3–0-hyökkäykseen ja Anna Sviridova laittoi kiekon Lahtisen ohi. Glukhareva iski vielä hattutempun ottelun viimeisellä minuutilla.

Venäjän voitto tarkoittaa maan historian kolmatta pronssia alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa.