Tyttöleijonat kaatoi Kanadan ensimmäistä kertaa MM-historiassaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen toista osumaa juhlittiin innokkaasti.
Kuva © IIHF
Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat alkoivat Suomen osalta historiallisesti. Tyttöleijonat onnistui kaatamaan Kanadan lukemin 2–0 ja otti siten ensimmäisen voittonsa vaahterapaidoista MM-turnauksissa.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat alkoivat Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ensimmäisessä ottelussaan Tyttöleijonat kohtasi Kanadan, joka on voittanut kaikki aiemmat keskinäiset ottelut MM-tasolla. Historia kirjoitettiin uusiksi ja loppusummerin soidessa taululla olleet 2–0-lukemat varmistivat Suomen voiton.

Ensimmäinen erä oli Suomen paras, vaikka tauolle lähdettiin tilanteessa 0–0. Kanada oli vahvempi sekä toisen että kolmannen erän, mutta joukkue ei onnistunut luomaan merkittävästi huippupaikkoja.

Tyttöleijonilla ei ollut montaa hyvää maalintekopaikkaa toisessa erässä, mutta Ada Eronen onnistui laukomaan siniviivalta maskin takaa kiekon Hailey MacLeodin taakse.

Kanada otti kolmannen erän alkupuolella lyhyen ajan sisään kaksi jäähyä. Oona Havana käytti tilanteen hyväksi ja laukoi Tyttöleijonat kahden maalin johtoon B-pisteiden kaarten tasolta. Osuma jäi ottelun viimeiseksi jättäen tulostaulun lukemiin 2–0.

Suomi pelasi kurinalaisempaa peliä istuen vain neljä rangaistusminuuttia, kun taas Kanada kulutti jäähypenkkiä kokonaisuudessaan reilu kymmenen minuuttia.

Vaahterapaidat hallitsivat ottelua torjuntojen perusteella. Suomen maalilla nollapelin pelannut Emilia Kyrkkö joutui torjuntatöihin 40 kertaa ja vastustaja MacLeod ennätti kiekon eteen 15 kertaa.

Seuraavaksi Suomi kohtaa USA:n keskiviikkona Suomen aikaa klo 04.00.