Tuukka Raskin erikoinen lippisvalinta herätti huomiota NHL-lähetyksessä seuran rasisminvastaisen lausunnon jälkeen

NHL / Uutinen
Rask herätti tällä kertaa huomiota kaukalon ulkopuolella.
Kuva © Getty Images

Lukuisat Pohjois-Amerikan kiekkofanit hieraisivat silmiään Tuukka Raskin lippalakkivalinnalle NBC:n suorassa lähetyksessä tiistaina. NHL-ankkuri Kathryn Tappenin haastattelema Rask esiintyi haastattelussa Bostonin poliisivoimien lippalakki päässä vain tunteja sen jälkeen, kun Raskin seura Boston Bruins oli julkaissut tiedotteen toimistaan solidaarisuuden ja mustan yhteisön tukemisen puolesta.

Seura kertoi tekevänsä yhteisen ihmisketjun ennen jokaisen ottelun alkua merkkinä taistelusta rasismia vastaan.

Yhdysvaltain kuukausia jatkuneet mielenosoitukset ovat saaneet alkunsa mustiin uhreihin painottuneesta poliisiväkivallasta ja muusta etniseen taustaan liittyvstä epätasa-arvosta. NHL-seurat ja pelaajat ovat ottaneet asiaan kantaa vaihtelevalla tyylillä eniten yhteisöteemoihin keskittyen.

Suomalaiset NHL-pelaajat eivät ole ottaneet julkisesti kantaa ensisijaisesti poliisiväkivaltaa vastustavan Black Lives Matter -liikkeen puolesta. Yksittäiset pelaajat ja ex-pelaajat ovat kommentoineet rasismiaihetta ja tapahtumia haastatteluissa. Raskin erikoista lippalakkivalintaa voidaan pitää ensimmäisenä Pohjois-Amerikan mediassa näkyvänä reaktiona Yhdysvaltain tapahtumiin.

Tapahtuneeseen reagoitiin yhteisöpalvelu Twitterissä runsaasti. Osa kommentoijista innostui Raskin lakista, useammat reaktiot olivat kriittisiä tai avoimen vihaisia. Twiitit keräsivät nopeasti tuhansia reaktioita.

Juttua muokattu 2.52: Otsikkoa muutettu, sana "ällistytti" vaihdettu muotoon "herätti huomiota".

» Lähetä palautetta toimitukselle