Tuukka Rask vahvisti uransa päättymisen

NHL / Uutinen
Rask ehti pelata tällä kaudella neljä ottelua.
Kuva © Richard T Gagnon
Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask ilmoitti lopettavansa peliuransa. Päätöksen syyksi Rask nostaa sen, ettei koe pystyvänsä enää entiselle tasolleen lonkkaleikkauksen jälkeen.

Tuukka Rask kävi lonkkaleikkauksessa viime kesänä, ja sen takia hän teki sopimuksen kuluvasta kaudesta vasta tammikuussa. Rask ehti pelata neljä ottelua, joista viimeisimmän 24. tammikuuta Anaheim Ducksia vastaan.

− Kun päätin leikkauttaa lonkkani kesällä, tein sen tietoisena, että paluu olisi haastava. Tiedostin myös, että se oli tehtävä, jotta voisin antaa itselleni mahdollisuuden pelata vielä parasta jääkiekkoani, Rask taustoittaa.

− Viime viikkoina olen tajunnut, että kehoni ei ole reagoinut sellaisella tavalla, että voisin pelata odottamallani tasolla, ja tasolla, jonka joukkuetoverini ja Bruinsin fanit ansaitsevat.

NHL-uransa aikana Rask ehti pelata 564 ottelua, kaikki Bruinsin paidassa. Voittoihin niistä päättyi 308. Raskin henkilökohtaisen uran huippu oli vuonna 2014, kun hänet palkittiin NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophylla. Rask juhli Stanley Cupia vuonna 2011 ollessaan Tim Thomasin takana joukkueen kakkosmaalivahti.

SM-liigassa savonlinnalaislähtöinen Rask edusti Ilvestä vuosina 2004−07. Uralle kertyi pelejä myös Tšekin pääsarjan HC Plzenissä, jossa Rask pelasi NHL:n työsulun aikana kaudella 2012−13.

» Lähetä palautetta toimitukselle