Tuore selvitys kertoo: Yksi liigapiste maksaa seuroille 45 000 euroa

LIIGA / Uutinen
Pisteet ovat kullekin seuralle arvokkaita ja ne maksavat myös paljon rahaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Suuri tilintarkastus-, vero- ja lakipalveluihin erikoistunut yritys Ernst & Young teki suuren selvityksen Liigan taloudesta. Selvityksestä selvisi muun muassa paljonko yksi liigapiste keskimäärin maksaa seuralle henkilöstökuluihin suhteutettuna.

Tilintarkastus-, vero-, ja lakipalveluyritys Ernst & Young, lyhennettynä, EY, teki Liigasta suuren selvityksen liittyen sen talouteen. Selvityksessä todettiin muun muassa, että yksi liigapiste maksaa saajalleen keskimäärin noin 45 000 euroa suhteutettuna henkilöstökuluihin.

Halvimmat sarjapisteet henkilöstökuluihin suhteutettuna viime kaudella tienasi Pelicans ja noiden sarjapisteiden arvo oli EY:n mukaan 34 777 euroa per hankittu piste. Kalleimmalla pisteen hinnalla operoi Ässät, 68 704 euroa per piste. Porilaisten huonosti sujunut kausi rasitti lopulta kukkaroa merkittävästi.

Henkilöstökulut liikkuvat Liigassa 2,3 ja 6,0 miljoonan euron välillä. Esimerkiksi Kärppien henkilöstökulut ovat kolminkertaiset Jukureihin verrattuna.

Muokattu klo 12.26: Uutisen otsikkoa, ingressiä ja tekstiä korjattu. Alunperin uutisessa oli kerrottu osittain seurojen kokonaiskuluista ja toisilta osin henkilöstökuluista, kun tarkoitus on ollut kertoa vain henkilöstökuluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle