Tuore AHL-mestari Henrik Borgström siirtyy SHL:ään

SHL / Uutinen
Henrik Borgström nähtiin kertaalleen Washington Capitalsin paidassa kuluneen kauden aikana.
Kuva © Getty Images
AHL:n mestaruusmaalin syöttänyttä Henrik Borgströmiä odottavat uudet haasteet uudessa sarjassa, mutta pelaajalle ennestään tutussa paikassa.

Ruotsalaisseura HV 71 tiedotti maanantaina solmineensa sopimuksen suomalaishyökkääjä Henrik Borgströmin, 25, kanssa. Kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Borgström siirtyy Jönköpingiin Washington Capitalsin NHL-organisaatiosta.

– Saamme Henrikissä taitavan kahden suunnan keskushyökkääjän, jolla on hyvä laukaus ja joka on hyvässä peli-iässä. Hän on samaan aikaan iso, vahva ja äärettömän motivoitunut päästessään HV 71:een ja pelaamaan Husqvarna Gardenissa, HV 71:n urheilujohtaja Kent Norberg kehuu joukkueensa uutta hankintaa.

Viime viikolla AHL:n mestaruutta, Calder Cupia, Hershey Bearsin riveissä juhlineelle suomalaissentterille Jönköping on kaupunkina ennestään tuttu.

– Osa perheestäni asuu Jönköpingissä ja olen ollut siellä useasti nuoruudessani. Odotan innolla HV 71:ssä pelaamista, Borgström kertoo ruotsalaisseuran tiedotteessa.

Edelliset kuusi kautta Pohjois-Amerikassa viettänyt Borgström on saanut vyölleen 111 NHL-ottelua, joissa hän on summannut yhteistehot 13+13=26. Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa ensimmäiset kautensa rapakon takana pelannut Borgström on Florida Panthersin ykköskierroksen varaus vuodelta 2016.

» Lähetä palautetta toimitukselle