Tuomas Kiiskinen palaa KalPaan − "Tuon mukanani taitoa ja peliälyä, kun kokoa ei ole vuosien saatossa tullut lisää"

LIIGA / Uutinen
Kiiskinen edusti viimeksi Liigassa lyhyen pätkän ajan SaiPaa.
Kuva © Topi Lainio
Kiiskinen on edustanut KalPaa edellisen kerran kaudella 2011−12. Hänen uusi sopimuksensa kuopiolaisten kanssa on yksivuotinen.

Vuosikymmenen ajan muilla mailla kiekkoillut Tuomas Kiiskinen, 34, palaa kasvattajaseuraansa KalPaan ensi kaudeksi. Viime kaudella hyökkääjä pelasi SHL:ssä Skellefteån joukkueessa, jossa hän teki 47 runkosarjaottelussa 5+5=10 tehopistettä.

− "Kisun" saaminen takaisin kotiin on koko seuralle sekä yhteisölle iso ja merkittävä asia. Oli hienoa, että asiat etenivät tosi jouhevasti ja molempien intressit kohtasivat. Kiiskinen on nyt kiertänyt maailmalla, nähnyt ja voittanut siellä. Hän tuo paljon johtajuutta ja karismaa, tietäen tarkalleen mitä voittaminen vaatii ja tuoden samalla valtavan määrän kokemusta meidän koppiin. Hän on monipuolinen ja arvokas pelaaja meille, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Yksivuotisella sopimuksella KalPaan palaava Niiralan Maltsevina tunnettu pelaaja on viimeksi pelannut Liigaa kaudella 2019−20, kun hän pelasi SaiPassa 11 ottelua lainapestillä Skellefteåsta.

− Todella hienoa palata takaisin kotiin. Mielenkiintoinen kausi edessä ja odotan jo innolla, että pääsen taas joukkueen mukaan. Tuon mukanani taitoa ja peliälyä, kun kokoa ei ole vuosien saatossa tullut lisää. Samoilla, jo tutuilla vahvuuksilla mennään edelleen, Kiiskinen heittää.

Pisimmän pätkän Kiiskinen vietti tällä kaudella Ruotsin mestaruuden voittaneen Växjön riveissä, kun hän kiekkoili seurassa vuodet 2014−19. Tuolta ajalta hänellä on kaksi SHL:n voittoa. KalPa-vuosiensa välissä hän on lisäksi pelannut KHL:ää Donbass Donetskissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle