Tuokkolan kiertolaiselämä jatkuu - seuraavaksi paikkaamaan Lukon maalivahtiosastoa

LIIGA / Uutinen
Tuokkola torjui alkukaudesta JYPissä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Alkukaudella JYPissä torjunut Pekka Tuokkola jatkaa pätkäpestien parissa. Tällä kertaa hän siirtyy vahvistamaan Lukon maalivahtiosastoa.

Lukko teki Pekka Tuokkolan kanssa vajaan kuukauden mittaisen sopimuksen. 35-vuotias Tuokkola tulee täydentämään raumalaisryhmän maalivahtikaksikon Oskari Setäsen rinnalle siksi aikaa, kun Lassi Lehtinen on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

− Löysimme tähän kohtaan erinomaisen hyvän ratkaisun. Saamme joukkueeseemme kokeneen suomalaisen maalivahdin, joka on pelannut ja harjoitellut alkukauden aktiivisesti joukkuearjessa. On iso etu, että hän on sitä kautta valmis ja pystyy hyppäämään tolppien väliin jos tarve vaatii, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

Tuokkola on kuluvalla kaudella torjunut JYPissä, johon hän siirtyi lokakuussa aluksi kolmen viikon sopimuksella paikkaamaan loukkaantunutta Joona Voutilaista. Sopimusta jatkettiin kuitenkin myöhemmin marraskuun loppuun. Hän pelasi jyväskyläläisryhmässä kolme ottelua, joissa hänen torjuntaprosentikseen muodostui 88,4.

Viime kauden Tuokkola pelasi Itävallan EBEL-liigan mestaruuden voittaneessa Bolzanossa. Liigassa hän on edustanut aiemmin JYPin lisäksi Tapparaa ja KalPaa. Hänellä on kokemusta myös SHL:stä sekä KHL:stä.

− Tässä voittavat sekä Lukko että Tuokkola. Me saamme hyvän meritoituneen maalivahdin tuuraamaan Lassia. Meillä osuu heti joulun jälkeen kolme ottelua neljään päivää, joten tähän ajanjaksoon osuu yksi todellinen niin sanottu härkäviikko. Tuokkola on etsinyt itselleen oikeaa paikkaa ja nyt hän saa hyvän paikan näyttää osaamistaan, Sahlstedt totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle