Tunteet kuumenivat Espoossa Naisten Liigassa, Ilves korjasi yskähdelleen ylivoimansa tyylikkäästi − "Vastasin samalla mitalla"

Naisten Liiga / Uutinen
RoKin Marianne Lassila oli tapahtumien polttopisteessä sunnuntain ottelussa Kiekko-Espoota vastaan.
Naisten Liigan sunnuntaikierroksella Kiekko-Espoon ja RoKin ottelussa tunteet kuumenivat. Ilves sai ylivoimapelinsä kuntoon pikavauhtia ja Lukko nappasi taistellen pisteen HPK:lta. KalPan Jenna Kaila mätti kuusi tehopistettä.

Naisten Liigan kierroksella koettiin erilaisia tunteita ja värinöitä, kun kaikki kymmenen joukkuetta olivat kaukalossa ympäri Suomen. Kuumin ottelu nähtiin Kiekko-Espoon ja RoKin välillä, vaikka numerot repesivätkin kotijoukkueen eduksi. Kuortaneella pelatussa matsissa KalPan Jenna Kaila oli hurjassa vireessä yhdessä Elisa Holopaisen kanssa.

Kiekko-Espoo−RoKi 7−1

Ensimmäisen erän jälkeen RoKi roikkui vielä matkassa mukana, sillä Kiekko-Espoo johti Julia Schalinin maalilla vain 1−0. Kotijoukkue iski toisessa erässä kuitenkin kolme kaappia reiluun minuuttiin ja varmisteli etumatkaansa. Rovaniemeläisten maalilla Janika Järvikari teki tilaa Olivia Lastille tilanteessa 4−0, ajassa 23.33.

Last joutui hänkin kuitenkin antautumaan piakkoin, sillä Sofia Nuutinen pisti kiekon verkkoon aiemmin keräämiensä kahden syöttöpisteen kaveriksi. Heti perään Tinja-Mariia Haukijärvi täräytti ottelun toisen ja viikonlopun neljännen osumansa.

Sofia Nuutinen oli sunnuntaina tehokkaana.

Nuutinen jatkoi pisteiden paukuttelua kolmannessakin erässä, kun hän vei Kiekko-Espoon seitsemän maalia edelle. Espoolaisten puolustaja Tea Villilä sai 2+10 minuutin jäähyn pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta sekunteja maalin jälkeen. Jo ennen Villilän rangaistusta RoKin Emma Lappalainen oli saanut vastaavanlaisen tuomion. Marianne Lassila ja Schalin puolestaan ottivat yhteen väkivaltaisuuskakkosten arvoisesti.

Tilannetta edelsi espoolaisten Schalinin useampi tuuppaus Lassilaan. Kaksikko äityi vaihtamaan muutaman iskun mailat käsissään, jonka jälkeen jäähyaitio kutsui.

− Vaikka jäähyjä tuli, niin jatkoimme pelaamista loppuun asti. Eivät jäähyt meitä pysäytä. Siinä minun tilanteessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää kuin että vastasin samalla mitalla.

Emma Lappalainen sai kuumassa kamppailussa 2+10 minuutin jäähyn.

15-vuotias RoKi-hyökkääjä Magdaléna Felcmanová pilasi Alexandra Väyrysen haaveet nollapelistä kolmannen erän lopussa, mutta osuma oli kotijoukkueelle se kuuluisa laiha lohtu.

− Aloitimme pelin hyvällä fiiliksellä ja täydellä asenteella. Ensimmäisessä erässä näytimme, mitä tänään on luvassa. Me näytimme, mitä on RoKin sinisen sydämen tahdonvoima. Toinen erä oli meille haastava ja päästimme helpolla muutaman maalin. Kolmanteen erään lähdettiin samalla asenteella kuin pelin alussa.

− Tunteet pääsivät kuumeneen niin kuin kunnon jääkiekkopelissä kuuluukin. Tästä mennään eteenpäin ja ensi viikolla pelit Kirnussa jatkuvat, Lassila tuumasi matsin tauottua.

Lukko−HPK 1−2 ja.

Lukko haastoi HPK:n kotikentällään tasapäisesti. Avauserän osalta torjunnat olivat 6−8 ja lukemat taululla maalittomassa tasapelissä. Sama tilanne oli myös 40 minuutin pelin jälkeen. Toinen erä vastasi siinäkin mielessä ensimmäistä kaksikymppistä, että kumpikin joukkue kärsi yhden rangaistuksen.

Kotijoukkueella kokenut osasto oli pelipäällä, sillä kapteeni Maija Koski, 29, vei Lukon johtoon kolmannessa erässä ylivoimalla. Raumalaisten tolppien välissä 36-vuotias Johanna Niemi piti kotijoukkueen maalin puhtaana pitkään, mutta Emma Katajamäki toi hämeenlinnalaiset tasoihin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Emma Katajamäki teki HPK:lle tärkeän tasoituksen.

Jatkoajalla HPK keräsi jaossa olleen pisteen itselleen, kun 21 sekuntia ennen viisiminuuttisen päättymistä Karolína Erbanová ohitti Niemen maalinedustalta.

TPS−Ilves 2−6

Jos Ilveksen ylivoimapeli tökki lauantaina KalPaa vastaan, sai tamperelaisjoukkue onnistumisen erikoistilanteesta TPS:ää vastaan jo avauserässä, kun kapteeni Helen Puputti tasoitti 1−1:een. Kiia Kangas oli vienyt kotijoukkueen johtoon aiemmin.

Tupsukorvien ylivoimamaalien tehtailu jatkui heti perään seuraavalla ylivoimalla, kun Emilia Varpula rokotti Kankaan toisestakin jäähystä. Johanna Siira pisti vielä taululle vieraiden kolmannen maalin ennen ensimmäistä erätaukoa.

Johanna Siira tehoili Ilveksen ylivoimalla.

Anniina Kaitala vei tupsukorvat jo kolmen maalin johtoon toisen erän alussa. Tällä kertaa osuma syntyi tasakentällisin, mutta puolustaja Siira oli jälleen pisteillä syöttämällä Kaitalan kihauksen. Ella Välikangas teki turkulaisille toisen maalin, mutta Kiia Narinen vastasi Ilveksen puolesta nopeasti ja peli oli 5−2 tupsukorville.

TPS vaihtoi maalivahtia kolmanteen erään, kun Mila Hounin tilalle luisteli Tea Koljonen. Kolmas erä tarjosi vielä yhden osuman, kun Noora Mylläri kuittasi kiekon ohi Koljosen. Ilves nappasi Turusta mukaansa kolme pistettä. Melisa Mörönen koppasi komeat 39 torjuntaa.

− Vähän vaikea peli ja TPS antoi kovaa painetta. Oli haasteita päästä omista pois. Ylivoimamme oli tehokasta ja teimme paikoista maalit. Tämä oli loppujen lopuksi taisteluvoitto. Saimme aloituksista hyvin rauhoitettua peliä eikä ollut niin aktiivinen alivoima vastassa ainakaan ensimmäisillä kerroilla. Saimme nopeasti luotua paikkoja ja siinä oli tehokkaita kavereita vieressäkin, ottelun sankari Siira pohti.

HIFK−Kärpät 4−1

Emilia Vesa vei HIFK:n johtoon yhdeksän minuutin pelin jälkeen, mutta Emma Ekoluoma toi Kärpät tasoihin hetki myöhemmin. Altavastaajana kamppailuun lähtenyt oululaisryhmä pysyi HIFK:n kintereillä sinnikkäästi ja Kati Asikaisen hyvät otteet jatkuivat myös viikonlopun toisessa ottelussa. Julia Liikala vei helsinkiläiset uudelleen johtoon toisessa erässä.

Julia Liikala vastasi HIFK:n toisesta maalista.

Kahden erän jälkeen sekä HIFK:n Kiia Lahtinen että Kärppien Asikainen olivat ottaneet useita hyviä torjuntoja. Lahtiselle oli kertynyt 17 koppia, Asikaiselle yksi vähemmän. Tšekkitaituri Michaela Pejzlován kaksi osumaa käänsivät pelin lopullisesti HIFK:lle.

Kuortane−KalPa 1−7

Iltaottelussa sarjakärki KalPa otti mittaa sarjan nuorimmasta joukkueesta Kuortaneesta. Vain muutaman pelin tällä kaudella torjunut Aino Laitinen sai vastuuta kuopiolaisten tolppien välissä. Kaila vei KalPan vierasjohtoon avauserän toisella minuutilla. Avausmaalin syöttänyt Holopainen lisäsi kuopiolaisten vierasjohtoa Kailan syötöstä.

Jenna Kaila oli mukana KalPan maalinteossa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Jatkumoa syntyi, kun Jenna Hietala napautti ylivoimalla maalin edestä KalPan kolmen maalin johtoon toisen erän alkajaisiksi. Neljässä ensimmäisessä KalPan maaleista mukana ollut Kaila tekaisi joukkueensa neljännen osuman Sanni Rantalan syötöstä.

Kuortane tuli tulostaululle, kun Neea Pelkonen iski kiekon ohi Laitisen. Syöttäjänä osumassa toimi Nea Tervonen. Holopainen kuitenkin lisäsi pökköä pesään 5−1 maalilla ja Kaila hurjasteli hattutempun täyteen.

Lopulta sarjakärki kaappasi jälleen yhden voiton melko vakuuttavasti ja Kaila hurjasteli tehot 3+3=6. Holopainen sai tilastohin 3+2=5 pistettä. Laitinen KalPa-maalilla torjui 20 kiekkoa ja Venla Varis Kuortaneen veräjällä ehti 28 kudin eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle