Tuhlatut maalipaikatkaan eivät jättäneet jossiteltavaa − Sanni Aholan huippuotteet eivät riittäneet Yhdysvaltojen käsittelyssä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomalaiset eivät saaneet välierässä maalihanoja auki.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi roikkui pitkän Yhdysvaltojen kintereillä, mutta hallitseva mestari murjoi hurjan määrän kuteja kohti Naisleijonien maalia ja käänsi kamppailun lopulta edukseen. Vaikka maalivahti Sanni Ahola teki kaikkensa, eivät joukkueen rahkeet riittäneet voittoon, kun hankituista maalipaikoista ei saatu limppua sisään.

Suomi oli läpi ottelun altavastaajan roolissa, mutta hetkittäin myös sinivalkoiset värit vilisivät maalipaikoissa. Jos Naisleijonat olisi onnistunut viimeistelemään niistä muutamista saamistaan huipputonteista, olisi tulos voinut olla erilainen. Voittaja tuskin olisi missään olosuhteissa vaihtunut. Hurjasti vyöryttänyt Yhdysvallat nappasi finaalipaikan lukemin 5−0. Ottelun suurimpana tähtenä hääri hattutempun paukuttanut hyökkääjä Laila Edwards.

Yhdysvallat näytti vaarallisuutensa heti ensiminuuteilla, kun se käänsi peliä terävästi keskialueelta. Sanni Ahola selvitti muutaman tiukan tilanteen työpisteellään ja sai näin hyvän lähdön kamppailuun. Suomi pystyi alussa vastaamaan vastustajan asettamaan tempoon, joskin ottelun edetessä Yhdysvallat alkoi saada enenevissä määrin kuteja kohti maalia. Hannah Bilka iski ensimmäisen maalin, kun suomalaiset eivät saaneet peliä purettua Aholan nenän edestä.

Naisleijonat pystyi pitkään pelaamaan jäähyttömästi, ja salliva tuomarilinja tasoitti sinivalkoisten tietä. Noora Tuluksen vipattua kiekon katsomoon oli kuitenkin alivoiman aika. Suomi pelasi rohkeaa alivoimaa ja sen aikana Petra Nieminen pääsi kokeilemaan Aerin Frankelin ohittamistakin. Michelle Karvisellakin oli tasakentällisin huippupaikka tasoitukseen. Kendall Coyne Schofield loukkasi itseään maalilleajotilanteessa, kun Siiri Yrjölä torppasi hänet kumoon. Videotarkistuksen jälkeen nuori pakki sai kaksiminuuttisen. Yhdysvallat kuitenkin leipoi erikoistilanteesta 2−0-osuman, kun Edwards kiskaisi poikkisyötön jälkeen kiekon etuyläkulmaan.

Tunteekin kävivät aika ajoin lämpöisinä, ja etenkin Yhdysvaltojen Abbey Morphy oli usein siellä, missä tapahtui. Toisen erän lopulla Murphy sai Susanna Tapanin veren kiehahtamaan tilanteessa, jossa suomalaistähti oli jo lähdössä pikkukakkoselle.

Kolmannessa erässä Suomi jatkoi sinnikästä yrittämistä ja Viivi Vainikalle aukesikin tilaisuus maaliendustalta, mutta Luleå Hockey/MSSK:n hyökkääjä ei onnistunut ohittamaan Frankelia. Seuraavassa hetkessä kiekko olikin taas Suomen maalissa, kun Edwards iski ottelun toisen osumansa puolustuksen sekoillessa. Myöhemmin Edwards viimeisteli hattutemppunsa terävällä laukauksella.

Naisleijonavahti Aholalle kirjattiin lopulta 50 torjuntaa ottelussa, jossa Yhdysvallat hivutti itsensä vähitellen riitttävälle etumatkalle. Vaikka suomalaisten otteissa oli valonpilkahduksiakin, ei joukkueiden paremmuudesta jäänyt mitään epäselvää. Puolustaja Savannah Harmon viimeisteli loppulukemat tyylikkäällä kudilla. Maskissa ollut Ahola ei voinut takaiskulle mitään.

Naisleijonat pelaa MM-pronssista sunnuntaina Suomen aikaa kello 20 alkavassa kamppailussa ja Yhdysvallat esiintyy finaalissa puoliltaöin käynnistyvässä koetoksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle