Tshekkiläinen kommervenkki koituu Pelicansin harmiksi – Vakuutus ei kata tähtivahvistuksen loukkaantumisen seurauksia

LIIGA / Uutinen
Hynek Zohorna on pelannut hienon kauden Liigassa.
Tshekin jääkiekkoliiton puutteellinen vakuutustaso osuu Pelicansia nokkaan.

Pelicansin sisäisissä tehopiste- ja maalipörsseissä toisena oleva laitahyökkääjä Hynek Zohorna loukkaantui sunnuntaina Euro Hockey Tour -sarjan Tshekki–Venäjä-maaottelussa. Tämänhetkinen arvio toipumisajaksi on neljästä kuuteen viikkoa. Kyse on Jatkoajan tietojen mukaan nilkkavammasta, joka ei vaadi leikkaushoitoa.

Tähtipelaajan loukkaantuminen on Pelicansille iso isku paitsi pelillisesti myös taloudellisesti. Seura joutuu Jatkoajan tietojen mukaan kustantamaan Zohornan palkan myös sairauslomalta täysimääräisesti. Tavanomaisesti noin ei Liiga-pelaajien loukkaantumisten aikana ole. Seurat vakuuttavat työntekijänsä niin, että iso osa sairausloman palkkakulusta tulee vakuutusyhtiöltä.

Zohornan tapaus on poikkeus, koska loukkaantuminen ei tapahtunut Pelicansin toiminnassa ja Tshekin miesten maajoukkuetta hallinnoivalla Tshekin jääkiekkoliitolla on EHT-otteluihin voimassa vain hoitokuluvakuutus. Pelicans joutuu ensin maksamaan Zohornan kuntoutuksen ja hakemaan kulukorvaukset Tshekistä kuitteja vastaan. Jatkoajan tietojen mukaan lahtelaisilla ei ole tiedossa, mikä on Tshekin jääkiekkoliiton hoitokuluvakuutuksen maksimikorvaussumma.

Zohorna – ja oletettavasti myös maajoukkuetoverinsa – pelaavat siis EHT:llä varsin puutteellisesti vakuutettuina.

Pelicansin Zohornalle maksama palkka ei ole tiedossa, joten ei ole myöskään seuralle tshekkiläisestä kommervenkki koituva harmi, mutta todennäköisesti Zohornan palkka on neljältä–kuudelta viikolta noin 10 000 euroa. Zohornan palkka ei toki sinänsä ole lisäkulu, mutta nyt työnantaja joutuu maksamaan sen kokonaisuudessaan jääkiekkoilun sijaan kuntouttamisesta. Lisäksi seuralle voi tulla lisäkuluja Zohornan paikkaamisesta.

Ongelma ei liity Suomen jääkiekkoliittoon.

Zohornan kuntouttaminen tehdään Suomessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle