Topias Haapanen ja Jerry Sammalisto saapuvat lainapesteillä Ässiin paikkaamaan poissaoloja

LIIGA / Uutinen
Haapanen on kiekkoillut alkukauden Ilveksessä ja KOOVEEssa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ässät on tehnyt sopimukset kahden hyökkääjän kanssa. Topias Haapanen saapuu Poriin Tampereelta, kun taas Ässien oma kasvatti Jerry Sammalisto liittyy remmiin Kokkolan Hermeksen riveistä.

Topias Haapanen saapuu lainalle Ässiin Ilveksen riveistä. 21-vuotias hyökkääjä on tosin jäänyt vähälle peliajalle Liigassa, joten hän on hakenut vauhtia Mestiksen KOOVEEsta. Siellä Haapanen onkin tehnyt kuudessa ottelussa tehot 1+4=5. Haapasen lainasopimus kattaa loppukauden.

− Topias on lahjakas pelaaja, jolla on hyvät hyökkäyspeliavut ja hän pystyy hyvään kamppailupeliin. Tiedämme, että hän on hyvä urheilija, hyvässä kunnossa ja valmis pelaamaan heti tätä sarjaa. Se oli tässä kohtaa tärkeä arvo suhteessa meidän tilanteeseemme ja joukkueeseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi seuran tiedotteessa.

Niin ikään 21-vuotias Jerry Sammalisto saapuu Poriin Kokkolan Hermeksestä. Mestiksessä pelatut 24 ottelua ovat kartuttaneet hyökkääjän pistesaldoa viiden maalin ja 11 syötön verran. Sammaliston lainapesti ulottuu vuoden 2019 loppuun.

− Jerry on meille tuttu pelaaja, sillä hän treenasi mukanamme koko kesän. Jo silloin oli tiedossa, että tällainen lainatarve saattaa tulla U20-kisoista johtuen. Jerry on kehittynyt Mestiksessä syksyn aikana ja nyt on hyvä mahdollisuus nähdä missä hän kulkee suhteessa liigan vaatimustasoon, Tommi Kerttula kommentoi.

Molempien pelaajien hankinta tuli porilaisjoukkueelle ajankohtaiseksi, kun Lenni Killinen ja Otto Kivenmäki pääsivät alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmään. Lisäksi Ässät kärsii loukkaantumisista.

− Me olemme pelanneet viimeiset kuusi ottelua hyvällä ilmeellä kovasti taistellen ja olemme raapineet pisteitä. Se kertoo siitä, että joukkueen sisällä on paljon voimaa.​​​

− Toisaalta olemme myös pelanneet tämän pimeän ja raskaan ajanjakson todella kapealla rosterilla, ja se lisää tietenkin riskikerrointa ylirasitukseen sekä loukkaantumisiin. Viime peleissä ei ole ollut yhtään ylimääräistä hyökkääjää, kehitysjohtaja Kerttula taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle