Tommi Kivistö pitkällä sopimuksella Kärppien takalinjoille − "Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka"

LIIGA / Uutinen
Kivistö on pelannut viimeiset seitsemän kautta KHL:ssä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Oulun Kärpät vahvistaa puolustustaan Jokereita viime kaudet edustaneella Tommi Kivistöllä.

Kärpät teki Tommi Kivistön kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Oululaisseuraan 30-vuotias puolustaja siirtyy Jokereista, jota hän edusti viimeiset viisi kautta.

− Kärpät on hyvä, perinteikäs suurseura Liigassa. Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka. Vieraspelireissuilla Raksilassa on aina ollut hyvä meininki ja hyvät fanit. Se on ollut kiva paikka pelata. Mietin, että se voisi toimia hyvin kotiseuranakin, Kivistö totesi.

Päättyneellä kaudella Kivistö pelasi Jokerien alakerrassa 43 ottelua ja teki niissä tehot 4+9=13. Jokerien jätettyä KHL-kauden keväällä kesken, siirtyi Kivistö loppukaudeksi Sveitsin pääsarjajoukkue Zürich Lionsiin. Siellä hän pelasi yhteensä 22 runkosarja -ja pudotuspeliottelua, joissa merkkautti viisi syöttöpistettä.

Liigassa Kivistö on pelannut aiemmin Jokerien lisäksi kaksi kautta Ilveksen riveissä. Palkintokaapista löytyy keväällä 2012 voitettu SM-pronssi.

TJV-kasvatin uralle mahtuu myös yhden kauden visiitti Pohjois-Amerikkaan, jolloin vyölle tuli 17 AHL-ottelun lisäksi 60 ottelua ECHL:ssä.

Maajoukkuepaitaa Kivistö on kantanut urallaan kolmissa MM-kisoissa sekä vuoden 2018 olympialaisissa. Noista mukaan on tarttunut kaksi MM-hopeaa.

− Kivistö on osoittanut pelaavansa erittäin kovalla tasolla KHL:ssä ja myös maajoukkuedustukset ovat hänelle tuttuja hommia. Kyseessä on äärimmäisen hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tiukoissa paikoissa, kommentoi Kärppien urheilujohtaja Harri Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle