Tommi Huhtala lopettaa − "Sain päättää urani itselle tärkeässä paikassa ja iloisissa merkeissä"

MESTIS / Uutinen
Tommi Huhtalan viimeiseksi seuraksi jäi Kiekko-Espoo.
Kuva © Juha Alamäki
Viime kaudella Kiekko-Espoon paidassa Mestis-mestaruuden voittanut Tommi Huhtala lopettaa peliuransa. 35-vuotias hyökkääjä pelasi kolmessa eri pääsarjassa yhteensä yli 700 ottelua.

Ilveksessä juniorivuotensa pelannut ja U20-mestaruuden vuonna 2005 voittanut Tommi Huhtala teki debyyttinsä aikuisten tasolla syksyllä 2005. Hän edusti tupsukorvia kaksi vuotta ennen siirtoaan Ässiin, jossa kului neljä vuotta. Kaudet 2011−14 Huhtala pelasi Bluesissa, ja nämä jäivätkin hänen viimeisiksi otteluiksi Liigassa. Hän pelasi Liigassa 456 ottelua tehoin 105+96=201.

Huhtala kuului Jokerien KHL-miehistöön ensimmäisen neljän kauden ajan. Kesällä 2018 hän suuntasi Saksaan ja Adler Mannheimiin, jossa hän pääsi juhlimaan mestaruutta ensimmäisen kauden päätteeksi.

Kaudella 2021−22 Huhtala oli nostamassa HV71:tä HockeyAllsvenskanista takaisin SHL:ään ja viime kaudella hän voitti Mestis-mestaruuden Kiekko-Espoossa. Huhtala palkittiin myös pudotuspelien parhaana pelaajana.

Huhtala viestitti terveisensä Kiekko-Espoon yhteisölle lopetuspäätöksensä yhteydessä.

− Iso kiitos koko Kiekko-Espoon yhteisölle ja seurajohdolle, että sain päättää urani itselle tärkeässä paikassa ja iloisissa merkeissä. Jääkiekko on antanut mulle paljon ja haluan erityisesti kiittää omaa perhettä, ystäviä, pelikavereita, valmentajia ja faneja. Tulevaisuudessa toivon, että saamme yhdessä vietyä espoolaista jääkiekkoa eteenpäin kohti suurempia tavoitteita, jotta espoolaiset nuoret saavat ansaitsemansa polun kohti Suomen huippua!

Huhtala pelasi myös yhdet jääkiekon miesten MM-kisat. Vuonna 2014 Minskistä tuliaisina oli MM-hopeaa tuomarikohua herättäneen MM-finaalin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle