Tomi Mäki lopettaa pelaajauransa - uusi rooli löytyi välittömästi

KHL / Uutinen
Tomi Mäki ei edustanut Suomessa pelatessaan muita seuroja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen Tomi Mäki lopettaa peliuransa.

Jokerit kertoo verkkosivuillaan, että kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen Tomi Mäki, 35, lopettaa pelaajauransa.

Mäki kerkesi pelaamaan peliuransa aikana yhteensä 628 runkosarjaottelua Jokereiden paidassa. Mäki ei edustanut Suomessa pelatessaan muita joukkueita.

— Hyvillä fiiliksillä katson taaksepäin omaa uraani. Olen saavuttanut pelaajana paljon ja ollut tosi etuoikeutettu, että on saanut pelata näin pitkään ja näin paljon pelejä. Ura oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että Suomessa minulla on ollut vain yksi seura ja olen siitä tosi ylpeä. Tässä seurassa pelaajana vietetty aika on sellainen, jonka muistan varmasti koko elämäni, Mäki kertoo seuran verkkosivuilla.

— Haluamme onnitella Tomia upeasta pelaajaurasta, joka teki hänestä todellisen jokerilegendan. On poikkeuksellista nykypäivän huippu-urheilussa, että pelaaja edustaa kasvattajaseuraansa käytännössä koko uransa. Joukkuepelaajana ja taistelijana Tomi on jättänyt Jokereiden historiaan upean jäljen, josta hän ja koko seura voi olla ylpeä, jatkaa Jokereiden uusi pääomistaja Jari Kurri.

Seura kertoo samalla, että Mäki aloittaa nuorten pelaajien kehitysvalmentajana.

— Olemme erittäin iloisia, että Tomi jatkaa seurassamme nyt valmennustehtävissä. Hän on tehnyt pelaajauransa viimeisinä vuosina päämäärätietoisesti töitä myös kaukalon ulkopuolella opiskellessaan liikuntalääketiedettä ja ravintopuolta. Haluamme kehittää toimintaamme pitkäjänteisesti seurana yhä korkeammalle tasolle ja Tomilla on sekä osaamista että aitoa paloa viedä nuoria pelaajiamme eteenpäin. päättää Kurri.

» Lähetä palautetta toimitukselle