Tomek Valtosen seuraava työtehtävä löytyi Allsvenskanista − toinen suomalaisluotsi sai potkut vaikeuksissa olevasta AIK:sta

Muut Sarjat / Uutinen
Tomek Valtonen jatkaa valmennusuraansa Morassa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Allsvenskan-joukkue Mora IK on antanut potkut Jeff Jakobsille ja palkannut hänen tilalleen Tomek Valtosen. Sen sijaan AIK:ta päävalmentanut Jussi Salo on saanut potkut.

Tomek Valtonen siirtyy ruotsalaisen Mora IK:n päävalmentajaksi korvatessaan tehtävässä 30-vuotiaan ruotsalaisen Jeff Jakobsin, kertoo seura nettisivuillaan. Valtonen aloitti kautensa Saksan DEL2-sarjassa, mutta sai potkut.

Valtosen apureina joukkueen peräsimessä toimivat Örjan Lindmark ja Kaspers Vuorinen.

Moran puheenjohtaja Lars Lisspers sanoi, että muutos oli tehtävä joukkueen ajauduttua laskusuhdanteeseen. Hän sanoi, että valmentajavaihdoksella on positiivinen vaikutus pelaajistoon. Hän myös painotti sitoutumista kannattajiin ja yhteistyökumppaneihin.

Sen sijaan tukholmalaisen AIK:n suomalaisluotsi Jussi Salo on saanut potkut tehtävästään. Uusi päävalmentaja on lehden mukaan Bobo Simensen.

− Meidän on palautettava ryhmän usko, pelin ilo ja energia. Meidän on katkaistava tämä tappioputki ja katsottava sitten eteenpäin. Meidän saatava itsemme aluksi pois putoamiskarsintasijoilta, sanoo urheilupäällikkö Anders Gozzi seuran verkkosivuilla.

AIK on tällä hetkellä selvästi viimeisenä Allsvenskanissa ja se on hävinnyt yhdeksän peliä peräkkäin. Seura on isoissa taloudellisissa vaikeuksissa. AIK kohtaa juuri Valtosen päävalmentaman Moran keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle