Tom Wilsonin maali ja sen jälkitilanne puhuttivat paluuottelussa - "Se on hänen tyylinsä pelata"

NHL / Uutinen
Tom Wilsonille kirjattiin samassa ajassa maali ja jäähy hyökkääjän kauden avausottelussa.
Kuva © Gettyimages
Minnesota Wildin hyvä vire katkesi joukkueen palattua kotikaupunkiinsa. Päävalmentaja Bruce Boudreau oli ottelun jälkeen pettynyt omiensa esitykseen Washington Capitalsia vastaan.

ST. PAUL - Erinomaisen vieraspeliputken pelannut Minnesota Wild sai kotiinpaluun kunniaksi vieraakseen hallitsevan mestarin, Washington Capitalsin. Yllätykseksi NHL ilmoitti ottelupäivän aikana Capitalsin Tom Wilsonin vapautumisesta pelikiellostaan ennenaikaisesti. Wilson oli näkyvästi esillä heti paluuottelunsa avauserässä.

Avauserän viimeisellä minuutilla 0−1-tilanteessa Wilson onnistui maalinteossa tuplaten joukkueensa johdon. Takatolpalle rynnistänyt hyökkääjä luisteli tilanteessa suoraan Wild-maalivahti Devan Dubnykin päälle. Osuma hyväksyttiin, sillä kiekko oli maalissa ennen kontaktia. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin kahden minuutin jäähy Wilsonille.

Wild-valmentaja Bruce Boudreau oli ottelun päätyttyä tilanteesta tuomarien kanssa yhtä mieltä.

− Se oli maali. Kiekko oli maalissa ennen kuin hän osui maalivahtiin, joten ei siinä ollut paljoa tehtävissä. Se on hänen tyylinsä pelata.

Itse ottelusta ja sen lopputuloksesta ei jäänyt juurikaan jossiteltavaa. Capitals johti ottelua toisen erän puolivälissä 3−0 ja laukauksia 21−6.

Mikko Koivun kavennusmaali loi kotijoukkueelle lohtua, minkä jälkeen Marcus Foligno yritti herätellä joukkuettaan entisestään ottamalla nyrkein mittaa Wilsonista. Wild-hyökkäys onnistuikin rakentamaan useita maalipaikkoja, mutta Capitals-vahti Pheonix Copley osoittautui vaikeaksi ohitettavaksi.

Päätöserässä Capitals kasvatti johtonsa jo neljään. Koivun syöttämä Matt Dumban kavennusmaali ylivoimalla jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. Boudreau oli luonnollisesti pettynyt omiensa esitykseen.

− Ihmiset sanovat syyksi ensimmäisen kotipelin (vieraskiertueen jälkeen), mutta en usko mihinkään sellaiseen. Emme vain olleet teräviä. Syötöt eivät tulleet lavasta lapaan. Jotkut jätkistä eivät olleet niin hyviä kuin odotin.

− Emme pelanneet niin hyvin kuin aiemmin. Se ei ole hälyttävää, mutta se on pettymys.

Tunnustusta Boudreau jakoi entiselle seuralleen.

− He ovat liigan paras joukkue iskemään maaleja suorista hyökkäyksistä ja he todistivat sen jälleen.

Syytä huoleen ei silti ole. Wild on yhä konferenssinsa toisena kolmen pisteen päässä Nashville Predatorsista. Kyseessä oli lisäksi vasta toinen kerta tällä kaudella, kun joukkue päästi vähintään viisi maalia. Kotitappio varsinaisella peliajalla oli kauden ensimmäinen, ja vasta kolmas viime joulun jälkeen.

Seuraavista kuudesta ottelusta Wild saa pelata viisi kotikaupungissaan. Torstaina vastaan asettuu Vancouver Canucks.

Juttua muokattu 14.11.2018 klo 12.13: Korjattu Pheonix Copleyn etunimen kirjoitusasu.

» Lähetä palautetta toimitukselle