Tom Wilsonille pitkä ja rahakas jatko Capitalsiin

NHL / Uutinen
Tom Wilson on edustanut koko uransa Washington Capitalsia. Arkistokuva.
Kuva © Getty Images
Washington Capitals kiinnitti Tom Wilsonin hyvissä ajoin pitkään jatkosopimukseen. Hyökkääjän uusi sopimus on yli 45 miljoonan dollarin arvoinen ja ulottuu aina kauteen 2030–31 saakka.

Washington Capitals tiedotti perjantaina tehneensä pitkän jatkosopimuksen hyökkääjä Tom Wilsonille, 29. Wilsonista olisi voinut tulla rajoittamaton vapaa agentti ensi kesänä.

Vuoden päästä voimaan astuva uusi sopimus ulottuu aina kauteen 2030–31 asti ja on kokonaisarvoltaan 45,5 miljoonaa dollaria. Sen kausikohtainen palkkakattovaikutus on keskimäärin 6,5 miljoonaa dollaria.

– Tomilla on kaikki ominaisuudet, joita tässä liigassa tarvitaan voittamiseen. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä tehtyämme hänen kanssaan pitkän sopimuksen ja tarjotessamme hänelle mahdollisuuden päättää uransa Capitals-paidassa, seuran GM Brian MacLellan kommentoi.

Polvileikkauksen takia vain 33 ottelua viime kaudella pelannut Wilson viimeisteli Capitalsille 13 maalia ja antoi yhdeksän syöttöä. Kovaotteinen voimahyökkääjä oli maaleillaan joukkueensa viidenneksi paras maalintekijä vähäisestä pelimäärästään huolimatta.

Toissa kaudella ennätyspisteensä (24 maalia, 28 syöttöä) iskenyt Wilson on edustanut koko uransa Capitalsia. Kaikkiaan 763 NHL-ottelua Capitals-paidassa tähän mennessä tahkonnut kanadalainen oli voittamassa seuran historian ensimmäistä Stanley Cupia kaudella 2017–18.

– Tom on läpi uransa kehittänyt jokaista osa-aluetta pelissään motivaationsa ja kilpailullisuutensa kautta. Hänen työmoraalinsa ja johtajaominaisuutensa tulevat olemaan merkittävä voimavara organisaatiollemme vuosiksi eteenpäin, MacLellan hehkuttaa.

Wilson on Capitalsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2012.

» Lähetä palautetta toimitukselle