Tomáš Pavelka Lukon takalinjoille ensi kaudeksi − "Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa"

LIIGA / Uutinen
Lukko vahvistuu puolustajalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Tomáš Pavelkan sopimus kattaa ensi kauden. Puolustaja tuo Raumalle kiekollista osaamista.

Tomáš Pavelka, 28, on tehnyt vuoden sopimuksen Rauman Lukkoon. Tšekkiläinen on pelannut viime vuodet kotimaansa pääsarjassa. Viime kausi Sparta Prahassa toi runkosarjassa 5+21=26 pistettä. Pudotuspelien 16 ottelussa puolustaja teki 4+2=6 pistettä.

− Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David (entinen Lukko-puolustaja Němeček) on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo tiedotteessa.

Pavelka on voittanut urallaan kertaalleen Tšekin mestaruuden. Raumalaisten urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kehuu tuoreen hankinnan kiekollisia kykyjä.

− Tomášilla on hyvä pelisilmä ja hän pelaa viivapakin roolia erinomaisella tasolla. Prahassa hän pelasi ylivoimassa usein ainoana pakkina. On stabiili pakki myös puolustuspäässä: tasaviisikko- ja alivoimapeli on hyvällä tasolla. Saadaan hänestä varmasti Liigan mittapuussa hyvä puolustaja.

Pavelkan sopimuksen julkistuksen yhteydessä Lukko kertoi tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen nuoren Kim Niemisen kanssa. Hyökkääjä siirtyy sinikeltaisiin Pelicansin organisaatiosta.

Muokattu: 6.5.2022, kello 11.16: Tarkennettu Davidin henkilöllisyys.

» Lähetä palautetta toimitukselle