Toisen erän tehokkuus riitti sinnikkäälle Saksalle voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksa upotti voittoon tarvitut osumat toisessa erässä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Slovakia ja Saksa väänsivät tasaisissa merkeissä Helsingin iltaottelussa. Slovakia oli pelin päällä, mutta Saksa käytti toisessa erässä omat hetkensä ja tiiviillä puolustuspelaamisellaan piti johtoasemansa loppuun saakka vieden voiton 2-1-lukemin.

Slovakia oli pääosan ottelusta niskan päällä Saksaa vastaan. Sitkeästi taistellut Saksa oli kuitenkin toisen erän alussa tehokas ja puolusti tiiviisti erinomaisesti pelanneen Seattle Kraken-vahti Philipp Grubauerin johdolla. Kovasta yrityksestä huolimatta Slovakian illan ainokaiseksi maaliksi jäi lopulta Kristian Pospisilin viimeistelemä 1-2-kavennus toisessa erässä.

Avauserä tarjosi jo varsin vauhdikasta ja fyysistä kamppailua, mutta toisessa erässä maalien myötä pelin intensiteetti kasvoi entisestään. Saksa meni toisen erän alussa kahden maalin johtoon Mattias Plachtan ja Leon Pföderlin osumilla.

Posipisilin viimeistelemän kavennusmaalin jälkeen Saksalle tarjoutui vielä loistosauma lisämaaleihin, kun se pääsi puoleksitoista minuutiksi kahden miehen ylivoimalle.

Slovakia kuitenkin selvitti alivoiman takaiskuitta ja pelin hallinta kääntyi heille selvemmin. Erän lopussa Slovakialla oli muutamia loistotontteja tasoituksenkin tekoon, mutta Grubauer piti pintansa maalinsuulla.

Päätöserässäkään Slovakia ei löytänyt keinoja tasoituksen tekoon, vaan hakkasi päätään saksalaiseen puolustusmuuriin, jonka takana viimeisenä lukkona hääri ottelussa 28 kertaa torjunut Grubauer. Maaleja ottelu ei enää enempää tarjonnut, joten Saksa otti turnauksen avausvoittonsa 2-1-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle