Toinenkin suomalainen NHL-tulokassopimukseen − Kim Nousiainen Los Angeles Kingsin organisaatioon

NHL / Uutinen
Kim Nousiaisen ura jatkuu Pohjois-Amerikassa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPan puolustaja Kim Nousiainen on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. Sopimus alkaa ensi kauden alusta.

Kim Nousiainen ehti jo aiemmin viikon aikana solmia try-out-sopimuksen Kingsin farmijoukkueen Ontario Reignin kanssa, ja näin Nousiainen jatkaa kauttaan AHL:ssä. 

Nousiaisen tulokassopimus on työehtosopimuksen mukaisesti kolmivuotinen. Pelatessaan kolme vuotta NHL:ssä Nousiainen saisi palkkaa yhteensä 2,3 miljoonaa dollaria. Kolme vuotta farmiliigassa toisi hänelle puolestaan vain 240 000 dollaria.

Lisäksi Nousiainen saa allekirjoituspalkkioita 277 500 dollaria. Hänellä on mahdollisuus myös suoritusbonuksiin, joita on mahdollisuus saada 197 500 dollaria.

Nousiainen on pelannut neljän kauden aikana 146 Liiga-ottelua. Tällä kaudella paljon loukkaantumisista kärsineelle puolustajalle kirjattiin 35 ottelua tehoin 4+10. Viime keväänä Nousiainen teki miesten arvokisadebyyttinsä hopeamitaliin päättyneessä MM-turnauksessa. Aikaisemmin hänellä on arvokisakokemusta niin 20- kuin 18-vuotiaiden kisoista. Nousiainen on poikien maailmanmestari vuodelta 2018. 

» Lähetä palautetta toimitukselle