Tobias Forsberg sinkoitui laitaa päin joulukuussa - alaraajat halvaantuivat

Muut Sarjat / Uutinen
Tobias Forsberg vammautui pysyvästi joulukuussa tapahtuneessa pelitilanteessa.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Ruotsalainen Tobias Forsberg loukkaantui vakavasti joulukuussa. Nyt tilanteen vakavuus on selvinnyt.

Ruotsalaiskiekkoilija Tobias Forsberg sinkoitui 26. joulukuuta pelatussa Allsvenskan-ottelussa Leksand-Almutna pää edellä laitaan. Tilanteen jälkeen oli heti selvää, että hyökkääjä loukkaantui vakavasti.

Nyt tilanteeseen on saatu uutta tietoa, kun Leksand IF tiedotti kotisivuillaan, että 31-vuotias hyökkääjä sai tilanteessa ylemmän niskanikaman murtuman sekä selkäydinvamman.

Forsberg kertoo tiedotteessa ensimmäistä kertaa tilanteesta sekä sen vakavista seurauksista, jotka veivät häneltä liikuntakyvyn lähes kokonaan.

– Olen halvaantunut rinnasta alaspäin, käsivarsissa on alentunut toimintakyky eivätkä sormien jänteet toimi.

– Minun on edelleen vaikea ymmärtää, miten tässä kävi näin, ja että vamma on niin laaja. Tilanteen hyväksyminen on yhä vaikeaa. Jouduin lopettamaan jääkiekon, jota olin pelannut suuren osan elämästäni. Lisäksi joudun pyörätuoliin. 

Tällä hetkellä Forbergia hoidetaan Tukholmassa kuntoutuskeskuksessa ja hän tiedostaa, että edessä on vielä pitkä matka. Leksandin tiedotteessa Forsberg kiittää myös kaikkia, joilta hän on saanut tukea vaikeassa tilanteessa, niin hoitohenkilökuntaa kuin kaikkia niitäkin, jotka ovat lähettäneet hänelle kannustusviestejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle