Tikka ja Heikkinen pelikieltoon - Budish selvisi ilman lisärangaistusta

LIIGA / Uutinen
Tikka selvisi yhden ottelun huililla.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Liiga jakoi pelikieltoja kahdelle pelaajalle. Tommi Tikka ja Ilkka Heikkinen saivat yhden ottelun tuomion viikonlopun törttöilyistään.

Tommi Tikka tönäisi perjantain HIFK-ottelussa Anton Lundellin voimakkaasti laitaan. Kurinpitodelegaation mukaan tilanne täyttää laitataklauksen tunnusmerkit. Edelleen delegaation mukaan Lundell kääntää tilanteessa selkäänsä, joten tilannetta ei voi tuomita selästä taklauksena. Tikka kärsi pelikieltonsa lauantain HPK-ottelussa.

Ilkka Heikkinen huitoi lauantaina KooKoon Kasperi Ojantakasta jalkoväliin. Kurinpitodelegaation mukaan kyse ei ole epäonnistuneesta mailan nostosta, vaan tilanteessa on varomatonta mailankäyttöä. Yhden ottelun pelikiellon myötä Heikkinen ei pelannut keskiviikkona Jukureita vastaan.

Heikkisen tapaan lauantaina suihkukomennuksen saanut Zach Budish sen sijaan selvisi ilman pelikieltoa. Budish taisteli kiekosta KooKoon Malte Strömwallin kanssa, ja ruotsalaispelaajan vastataklauksen jälkeen Budish väänsi kaatuessaan Strömwallin jäähän. Jalkapyyhkäisystä viisiminuutisen ja pelirangaistuksen saanut Budish ei vaarantanut kurinpitodelegaation mukaan piittaamattomasti vastustajaa, joten hänelle ei tuomittu lisärangaistusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle