Tiesitkö tätä? Parajääkiekossa pelataan pääsarjaa neljän joukkueen kesken

Muut Sarjat / Uutinen
TPS isännöi kotikaukalossaan tulevana viikonloppuna parajääkiekkoturnausta.
Kuva © Esa Jokinen
Parajääkiekon sarjakausi on huipentumassa, kun kautta on jäljellä kaksi turnausta. Tällä viikolla järjestettävän Turun-turnauksen jälkeen kausi huipentuu Jyväskylässä maaliskuun loppupuolella. Kotiturnaukseen valmistautuva TPS-pelaaja Eemeli Ruusunen odottaa innolla kotiturnausta.

Parajääkekon neljä joukkuetta ovat yhteistuumin perustaneet pääsarjan omalle lajilleen, jotta he voivat kamppailla tavallisten kiekkoilijoiden tapaan sarjamestaruudesta. Kausi koostuu viidestä eri turnauksesta, ja ainoastaan päätösturnauksessa on jokainen joukkue kaukalossa.

– Parajääkiekko on fyysinen sekä vauhdikas peli ja varmasti viihdyttävää katsottavaa, TPS-pelaaja Eemeli Ruusunen kertoo.

Viime kaudella mestaruutta juhli Riihimäen Kiekko-Nikkarit, joka ohitti niukasti maalieron turvin hopealle sijoittuneen TPS:n. SISU Paraicehockey Jyväskylästä juhli pronssia ja jätti sarjan neljännen joukkueen Kiimingin Kiekkopojat mitaleitta.

Tällä kaudella viime vuoden mitalikolmikko kolkuttelee jälleen menestyksen ovia, mutta sijoitukset ovat vielä auki. Päätösturnauksen järjestävä SISU Paraicehockey ei matkusta tulevana viikonloppuna Turkuun, joten turnaus tahkotaan Turun Palloseuran, Riihimäen Kiekko-Nikkareiden ja Kiimingin Kiekkopoikien kesken.

Parajääkiekkolijat valtaavat tämän kaukalon.
Parajääkiekkolijat valtaavat tämän kaukalon.
Kuva © Timo Savela

– Joukkueen kausi on sujunut varsin positiivisesti, vaikka toki kehityskohteitakin ja työsarkaa on. Oma pelaamiseni on kulkenut aika vahvasti joukkueen pelin kanssa käsi kädessä, on ollut hyviä pelejä mutta myös vaikeampia. Pelasimme viimeksi joulukuussa, joten tässä on ollut hyvin aikaa harjoitella, Ruusunen avaa.

TPS:n naisjoukkueen ja Mestis-seura TUTOn kotiareenalla Kupittaalla pelattavaan turnaukseen on vapaa pääsy. Otteluista on tarjolla myös lähetys Paraleijonien Youtube-kanavalla.

Tarkemmat tiedot turnauksesta löydät turnauksen isäntäjoukkueen Instagramista sekä Facebookista, jonne voi olla myöskin yhteyksissä, mikäli mielit harrastamaan parajääkiekkoa.

– On mahtavaa päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa kotikaupungissa! Odotan tiukkoja pelejä ja kovaa kamppailua, Ruusunen päätti haastattelun ytimekkäästi.

Muokattu 7.3.23 klo 17.06: Korjattu turnausten lukumäärä oikeaksi. Aiemmin luki virheellisesti, että kausi sisältäisi vain kolme turnausta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle