Tialalle jatkosopimus Jokipoikiin - Suomi-sarjassa tehoillut Siironen uutena mukaan

MESTIS / Uutinen
Tiala tuulettelee ensi kaudellakin Jokipoikien riveissä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jokipojat jatkoi joukkueensa kokoamista kolmella pelaajasopimuksella. Jatkosopimuksen tehneen Taavi Tialan lisäksi joukkueessa ensi kaudella nähdään puolustaja Nico Joki sekä hyökkääjä Teemu Siironen.

Taavi Tiala teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen Jokipoikien kanssa. 26-vuotias hyökkääjä tehtaili päättyneellä kaudella 50 ottelussa tehot 10+12. Tiala on pelannut urallaan kaikkiaan yli 300 Mestis-ottelua.

− Ihan alusta asti minulla on ollut halu saada Taavi jatkamaan. Taavillakin oli aikeissa katsoa ulkomailta paikkaa, mutta päätti laittaa nimensä onneksemme soppariin jo nyt. Hän on todella monikäyttöinen pelaaja, sillä hänet voi istuttaa ihan mihin tahansa ketjuun ja tiedät aina mitä saat. Kuka tahansa Mestis-valmentaja olisi iloinen saadessaan Taavin luonteisen taistelijan riveihinsä, kuvaili Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell.

Hyökkäykseen uutena miehenä liittyy viime kauden Suomi-sarjaa D-Kiekossa pelannut Teemu Siironen. 24-vuotias hyökkääjä iski jyväskyläläisjoukkueessa runkosarjassa 38 ottelussa tehot 20+25. Pudotuspeleissä hän kartutti pistepussiaan viidessä ottelussa kolmella maalilla ja kahdella syötöllä.

Siironen on joensuulaisluotsi Petrellille entuudestaan tuttu pelaaja Kalajoen JHT:sta, jota hän valmensi kausina 2016-2018.

− Teemu on sellainen luonnollinen peluri, joka on todella taitava ja luova. Tekee hienoja juttuja kiekon kanssa ja ansaitsee ehdottomasti näytönpaikan Mestiksessä. Urheilullisuudessa hän on mennyt paljon eteenpäin viime vuosina ja nyt on hänen kovin kesänsä edessä, sillä nyt jos koskaan hänen pitää näyttää kuuluvansa Mestikseen, taidoista se ei ainakaan jää kiinni, Petrell kertoi.

Petrellille JHT-vuosilta tuttu kasvo on myös puolustukseen liittyvä 23-vuotias Nico Joki. Joki edusti viime kauden Hermestä ja hänellä oli sopimus myös tulevasta kaudesta, mikä kuitenkin purettiin. 

Oikealta laukova Joki viimeisteli viime kaudella Mestiksessä 29 ottelussa tehot 2+8.

− Nico halusi maisemanvaihdosta ja purki sopimuksensa Kokkolassa. Tästä syystä hänen hankkimisensa Joensuuhun oli minulle aika luonnollinen juttu. Näin jo Kalajoella, että kyseessä on todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka oli parhaimmillaan tiukoissa peleissä. Hänellä on kova halu kehittyä ja ottaa steppejä urallaan. Uskon että saamme hänestä vielä paljon iloa Joensuussa, Petrell totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle