Tervalan yllätyslähtö pakotti Peliitat pelaajamarkkinoille

MESTIS / Uutinen
Peliitat etsii riveihinsä uutta maalilampun sytyttäjää.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestis-kauteensa valmistautuva Heinolan Peliitat etsii hyökkäyspäähänsä vahvistusta joukkueen koettua pelaajamenetyksen viikkoa ennen runkosarjan alkua.

Peliittojen riveihin palanneen heinolalaiskasvatti Eetu Tervalan pelaajasopimus on purettu harjoituskauden viime hetkillä. Tervalan uusi osoite löytyi Kalajoelta Suomi-sarjajoukkue JHT:sta. Aloite sopimuksen purkuun tuli pelaajalta itseltään.

– Pelaajan aloitteesta tämä tuli. Hän koki Suomi-sarjan olevan parempi sarjataso ensimmäiseksi kaudeksi miesten sarjoissa. Hän on hyökkäyssuuntaan erittäin taitava ja vahvuudet löytyy siitä, valoittaa Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä sopimuspurun taustoja.

Petäjän mukaan kovat harjoituspelit saattoivat vääristää 20-vuotiaan hyökkääjän kuvaa Mestiksen tasosta.

– Harjoituskaudella taisi saada liian kovan käsityksen Mestiksen tasosta, kun pelattiin harjoituspelejä Pelicansia ja Karlskronaa vastaan. Hän kuitenkin itse koki, että pystyy saamaan hyökkäyspeliään paremmin Suomi-sarjassa esiin. Se on varmaan hyvä ratkaisu hänelle. Meille ei jäänyt mitään hampaankoloon, mutta sääli sinänsä, että yksi tämän joukkueen heinolalaisista lähtee. Olisimme halunneet hänet pitää, mutta ymmärrämme ratkaisun.

Tervala pelasi ensimmäiset pelinsä JHT:n mukana jo viime viikonloppuna Suomi-sarjakauden alettua. Tervala teki hattutempun heti toisessa ottelussaan.
Petäjän mukaan Peliitat etsii Tervalan tilalle korvaavaa hyökkääjää.

Pelipaikkaa rahasarjoista etsivää maalivahti Karri Rämöä ei Peliittojen maalilla ainakaan toistaiseksi nähdä.

– Hän on nyt muilla mailla, eikä ole harjoitusvahvuudessamme. Hän varmaan ilmoittelee sitten itse, jos pelipaikka jostain löytyy, Petäjä kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle