Tero Lehterä suuntaa Ruotsiin valmentamaan − mukaan tuttu apuvalmentaja

Muut Sarjat / Uutinen
Tero Lehterä valmentaa loppukauden Västerås IK:ta.
Kuva © Jarno Hietanen
Ruotsin toisella sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa pelaava Västerås IK palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Tero Lehterän.

HockeyAllsvenskanissa sijalla 11 oleva Västerås IK ilmoitti sunnuntaina erottaneensa valmennustiiminsä, johon kuuluivat päävalmentaja Thomas Paananen sekä apuvalmentajat Patrik Fagerlund ja Robert Nordmark, joista jälkimmäinen muistetaan pelaajaurallaan Lukosta kaudella 1995−96.

Uusi päävalmentaja on Tero Lehterä, joka valmensi viime kaudella slovakialaista HK Dukla Trenčíniä loppukauden. Lehterä saa avukseen Sami Hirvosen, joka oli edelliset kaksi kautta Ilveksen U18-joukkueen päävalmentajana. Lehterällä ja Hirvosella on yhteistä historiaa, sillä he valmensivat yhdessä SaiPassa kaudet 2017−20. Lehterän pesti jatkui vielä seuraavalle kaudelle ennen kuin hänet lomautettiin.

− Koimme tarvitsevamme uutta ääntä koppiin ja uutta energiaa, jotta suunta kääntyisi. Tero ja Sami aloittavat nollista muodostamaan omaa mielipidettään ja työskentelemään joukkueen kanssa kaikessa rauhassa. Haluamme heidän tuoda joukkueeseen omat systeeminsä, missä pelaajat tuntevat itsensä kotoisaksi, kommentoi Västeråsin urheilujohtaja Niklas Johansson.

Västerås IK on HockeyAllsvenskanissa tällä hetkellä sijalla 11. Kymmenen parasta selviää pudotuspeleihin, ja edellä oleva HC Vita Hästen on tasapisteissä. 14 joukkueesta kaksi heikointa joutuu karsimaan sarjapaikkaansa, ja tällä hetkellä karsijan paikalla oleva Tingsryds AIF on kaksi pistettä perässä.

Joukkueen ainoa suomalaispelaaja on hyökkääjä Sakari Salminen. Liigakokemusta on myös TPS:n hopeajoukkueeseen kaksi kautta sitten kuuluneella Oliver Bohmilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle