Teräväinen ja Aho osuivat eri päätyihin, Bruins hurjasteli Avalanchen kumoon – Kanadassa katseltiin videoita

NHL / Uutinen
David Pastrňák johdatti Bruinsin voittoon.
Kuva © Rich Gagnon
Ilman Brad Marchandia pelannut Bruins kellisti yhden isoimmista mestarisuosikeista maalein 5−1. Kanadalaisjoukkueiden ottelussa nähtiin tiukka loppuratkaisu.

Maanantaina Yhdysvalloissa vietetään Presidenttien päivää George Washingtonin ja Abraham Lincolnin kunniaksi. Sen tuoman vapaapäivän myötä kansalaiset pääsivät katsomaan NHL-kiekkoa jo varhain päivällä.

Hurricanesin suomalaisilla onnea ja epäonnea – Teräväinen saavutti merkkipaalun

Teuvo Teräväisen maanantaipäivä Philadelphiassa oli luultavasti hieman tavanomaista ikimuistoisempi. Suomalaishyökkääjä vei Carolina Hurricanesin onnekkaasti 2–1-johtoon toisen erän puolivälissä ja kirjautti samalla uransa 300. tehopisteen Hurricanes-paidassa. Teräväisen nopea laukaus suuntautui ohi maalin, mutta ohjautui verkon perukoille Flyers-puolustajan jalasta.

Kauden 13. maali kasvatti Teräväisen pisteputken kuuden ottelun mittaiseksi.

Hurricanesin suomalaistähdistä Sebastian Aho kirjautti syöttöpisteen Teräväisen maaliin, mutta osui itse vain omaan nuottaan. Nino Niederreiter avasi maalihanat toisen erän ensihetkillä. Flyers kuitenkin kuittasi heti perään – Gerry Mayhew käänsi päätykiekon maalille ja Aho sutaisi sen epäonnisesti ohi oman maalivahdin.

Päätöserässä Patrick Brown suti maalin takatolpalta Flyersin tasoihin, Rasmus Ristolaiselle merkittiin osumaan syöttöpiste. Vincent Trocheck vei kuitenkin Hurricanesin 3–2-johtoon vain pari minuuttia myöhemmin. Isännät eivät lannistuneet tästäkään, vaan Oskar Lindblom tasoitti ottelun vielä kerran viitisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Kotijoukkueen sitkeyttä ei kuitenkaan palkittu, vaan värikkään jatkoajan viime hetkillä 4–3-voittomaalin viimeisteli Hurricanesin Brett Pesce.

Rantasen maali laiha lohtu

Kahden laatujoukkueen kohtaamisessa Boston Bruins kylvetti Mikko Rantasen edustamaa Colorado Avalanchea peräti maalein 5−1. Suomalaishyökkääjä syötti joukkueensa ainoan maalin, kun hän siirsi kiekon ylivoimalla Nathan MacKinnonille, joka niittasi 1−2-kavennuksen.

Bruins meni johtoon jo avauserässä David Pastrňákin osumalla ja kapteeni Patrice Bergeron jatkoi maalitehtailua toisessa erässä. Normaalisti Perfection Linen kolmantena lenkkinä häärivän Brad Marchandin ollessa pelikiellossa Taylror Hall on istutettu ykkösketjuun. Maanantain iltapuhde oli hänellekin onnistunut tehojen 0+3 myötä.

Tšekkiläinen Pastrňák iski illan toisensa vieden Bruinsin 3−1-johtoon. Hän merkkautti yhteensä kolme tehopistettä. Vielä, kun Jake DeBrusk onnistui ohittamaan Darcy Kuemperin ennen toista erätaukoa oli peli selvä.

Päätöserässä Charlie Coyle pisti ylivoimalla kiekon verkkoon. Bruins paitsi hyökkäsi maanantaina tehokkaasti, se myös puolusti kurinalaisesti. Tolppien välissä Jeremy Swayman pääsi melko helpolla Avalanchen tähtien tuikkiessa himmeinä.

Flames rokotti lopussa

Kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa avauserä oli fyysistä peliä, mutta maalit jäivät vielä tässä vaiheessa puuttumaan. Montaa niitä ei ottelun aikana ylipäänsä nähty, mutta sitäkin kutkuttavammaksi asetelmat jäällä menivät.

Flamesin tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau'lla oli muutama tilaisuus iskeä kamppailun avausosuma, mutta Connor Hellebuyck oli Jetsin veräjällä toista mieltä. Tiukka kamppailupelaaminen jatkui myös toisessa erässä ja ukkoa pistettiin seinälle perikanadalaiseen tyyliin. Sean Monahan vei liekkipaidat ylivoimalla johtoon.

Dominic Toninato toi Jetsin tasoihin, mutta kiekko oli hetkeä myöhemmin jälleen manitobalaisten repussa. Elias Lindholmin maali kuitenkin hylättiin paitsiona onnistuneen valmentajahaaston jälkeen.

Flames ja Jets mittelivät tasapäisesti lähes varsinaisen peliajan loppuun, kunnes ruotsalainen onnistui iskemään myös hyväksytyn osuman. Myös tällä kertaa tuomaristo meni katsoamaan videoita. Tällä kertaa epäiltyä maalivahdin häirintää tilanteessa ei ollut. Loppuluvut 3−1:een viimeisteli tyhjään maaliin tuore Flames-kasvo Tyler Toffoli.

» Lähetä palautetta toimitukselle