Telia on sittenkin ongelmissa ilmaisten ottelukoosteiden kanssa – Koskee myös Liigan omaa verkkosivustoa

LIIGA / Uutinen
Ottelukoosteet aiheuttavat tummia pilviä Telialle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Liigan televisioinnista keväästä alkaen vastannut teleoperaattori Telia on ongelmissa ottelukoosteiden ja lyhytvideoiden julkaisemisen kanssa. Tällä hetkellä on Jatkoajan tietojen mukaan hyvin mahdollista, että Liiga-ottelujen koosteet ja muut videopätkät ovat alkukaudella katsottavissa ilmaiseksi ainoastaan Telian sosiaalisen median kanavilta. Niin rajattu julkaisu luonnollisesti rajaisi runsaasti katsojia.

Telia on rakentamassa ottelukoosteita ja lyhytvideoita varten Telia Liiga Mediaportaali -nimistä portaalia. Sisällöt on määrä jakaa sen kautta. Telia tiedotti Mediaportaalista keskiviikkona. Tiedotteessa sanotaan, että "Mediaportaalin beta-versio avataan rekisteröityneille medioille lähiviikkojen aikana".

Niin kauan kuin portaali ei ole valmis ja käytössä, Telia saa jaettu ottelukoosteensa ja lyhytvideonsa ainoastaan omissa sosiaalisen median kanavissaan. Muussa ulkoisessa mediassa videoiden julkaiseminen ei tällä tietoa onnistu ennen Mediaportaalin valmistumista. Se koskee myös Liigan itsensä verkkosivustoa. Jatkoajan tietojen mukaan on epävarmaa, ehtiikö Telian portaali valmiiksi ennen Liiga-kauden alkua. Kausi alkaa syyskuun 14. päivä. Siihen on aikaa 15 päivää.

Telian ottelukoosteiden saatavuuden ympärille nousi viime viikolla pienimuotoinen kohu, kun yhtiö viesti ensin erheellisesti, että koosteet ja huippuhetketkin ovat ottelujen tapaan vain tilaajien nähtävillä. Liiga ehti tuolloin tiedottaa mikroblogipalvelu Twitterissä, että ottelukoosteet ovat tulevalla sarjakaudella nähtävillä Liigan verkkosivustolla kuten aiemminkin. Nyt on siis selvinnyt, ettei ainakaan alkukaudella välttämättä ole niin.

Liiga-hankkeen johtaja Olli-Pekka Takanen kertoi keskiviikkona Jatkoajan haastattelussa, että Telia lanseeraa applikaation, johon kootaan ottelukoosteet sekä huippuhetket. Takanen kertoi applikaation lanseerattavan syksyllä. Applikaatiolla hän ilmeisesti tarkoitti mobiilisovellusta – jonka työnimi on Jatkoajan tietojen mukaan Liigavahti – joka puolestaan on Mediaportaalin yleisön käyttöön suunnattu osa.

Nyt Takanen kommentoi mainitsemansa applikaation tilannetta niukasti.

– Tästä asiasta ei vielä ole julkisuuteen uutta kommentoitavaa. Tiedotamme kyllä asiasta, kun on valmista tiedotettavaa, hän sanoo.

Telia ei aio julkaista ottelukoosteita ja huippuhetkiä omilla verkkosivuillaan, vaan jakaa ne videot sosiaalisessa mediassa, Liigavahdissa ja maksullisen Liiga-pakettinsa sisällä. Lisäksi videot ovat Mediaportaalin valmistumisen jälkeen esimerkiksi Liigan verkkosivuston ja Jatkoajan käytettävissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle