Telialta tulosvaroitus – urheilutapahtumien perumiset aiheuttavat ongelmia

LIIGA / Uutinen
Liigan kiihkein loppuhuipennus jäi pelaamatta ja se näkyy Telian tilipussissa.
Telia antoi negatiivisen tulosvaroituksen. Yhtiön TV ja Media -yksikön tulos laskee viime vuodesta koronaviruspandemian takia.

Liigan televisiointioikeudet omistava Telia antoi negatiivisen tulosvaroituksen koronaviruksen aiheuttamien ongelmien takia. Erityisesti pandemia on iskenyt Telian maksukanavien tuottoihin urheilutapahtumien peruunnuttua sekä mainostajien vähennyttyä. Teleoperaattori ennustaa TV ja Media -segmentin liikevoiton putoavan viime vuodesta noin 1-1,5 miljardia kruunua, joka on noin 90-137 miljoonaa euroa.

Pörssiyhtiön on annettava tulosvaroitus, jos yhtiön tulos, tase tai taloudellinen asema on muuttunut aiemmasta tulosennusteesta.

Telia on toiminut Liigan mediayhteistyökumppanina kahden kauden ajan. Kulunut Liiga-kausi päätettiin lopettaa ennen viimeistä runkosarjan kierrosta koronavirusepidemian takia ja pudotuspelit jäivät pelaamatta kokonaan. Telian Liiga-pakettien laskutus loppui maaliskuuhun.

Liigan lisäksi Telian TV-yksikkö näyttää Ruotsissa SHL:ää, C Moren kautta formuloita sekä paljon muita lajeja eri Pohjoismaissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Telia

Kaudesta 2018-19 alkaen Liigan uutena mediakumppanina on toiminut ruotsalaisen Telia Companyn Suomen maayhtiö Telia Finland. Yhteistyösopimus on kuuden vuoden mittainen.

Uutinen
Uutta: Liiga ja Telia saattavat ”kauden loppuun” pelikonsoleilla – Pelaajayhdistys päätti, että Liiga-pelaajat eivät osallistu
4.4.2020 15:45
Liigan ja Telian konsolikiekkoturnauksessa ei pelaa Liiga-pelaajia, koska Pelaajayhdistys päätti niin.
Artikkeli
Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"
3.4.2020 18:58
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.
Kolumni
Näkemys: Valoa koronakevääseen – Telian päätös näyttää liigan klassikko-otteluja on upea kulttuuriteko
2.4.2020 11:36
Nostalgiaottelut ovat rajoitusten ja eristäytymisen keskellä elävän jääkiekkokansan apatiaan parasta mahdollista lääkettä.

Lue myös