Tehopakki Les Lancaster jatkaa Ilveksessä − myös Ruotsin U20 MM-joukkueeseen valittu Leo Lööf jatkosopimukseen

LIIGA / Uutinen
Lancaster jatkaa tupsukorvissa.
Kuva © Juuso Koro

Ilves ja yhdysvaltalaispuolustaja Les Lancaster ovat sopineet jatkosta. Tupsukorvien ykköspakki ja ylivoimapelin kulmakivi on tällä kaudella tehnyt 25:ssa ottelussa tehot 3+13=16.

− Hän on osoittanut olevansa sitä, mitä oletimmekin. Hän on hyökkäysvoittoinen pelaaja, mutta olemme tyytyväisiä myös puolustuspeliin, kun suhteutamme ominaisuuksia hyökkäyspäähän, urheilujohtaja Timo Koskela toteaa.

Myös puolustaja itse on tyytyväinen ensi kauden pelipaikkansa ratkeamisesta.

− Rakastan kaupunia ja kannattajia sekä uutta areenaa. Vielä on vähän totuttelemista, mutta valmentajat ja joukkuekaverit ovat tehneet kaikesta saumatonta.

Nuori lupaus jatkaa

Ilves on tehnyt vuoden jatkosopimuksen myös puolustaja Leo Lööfin, 19, kanssa. Lööf valittiin Ruotsin U20 MM-kisajoukkueeseen ja hän on parantanutkin peliään läpi kauden. 25 runkosarjaottelua ovat tuoneet tehot 3+3.

− Tästä sopimuksesta on äärettömän hyvät fiilikset. Meillä oli mahdollisuus jatkaa hänen sopimustaan Suomessa, mutta hänellä oli oikeus lähteä Ruotsiin, jos hän ei olisi jostain syystä viihtynyt. Hänen perässään oli valtava määrä ruotsalaisia seuroja, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela nuoresta puolustajasta.

Koskela lisäsi, että Lööf on hyvä pelin jokaisella osa-alueella, eikä hänen kykyjään liigajäillä tarvitse kyseenalaistaa.

− Olen kehittynyt paljon ja Ilves on hyvä joukkue kehityksen jatkoa ajatellen. Meillä on hyvä joukkue, joten voimme voittaa mestaruuden.

Santeri Airola jatkaa myös

Tällä kaudella toistaiseksi loukkaantumisen takia ilman Liiga-otteluita oleva Santeri Airola solmi tupsukorvien kanssa uuden 1+1-vuotisen sopimuksen.

− Meillä oli optio seuraavasta vuodesta, minkä käytimme. Purimme hänen voimassaolevan sopimuksensa vuodesta 2022−23 ja sovimme uusilla ehdoilla uuden 1+1-vuotisen sopimuksen. Tämä on kortti, minkä tulemme katsomaan loppuun asti. Hän on kolmen lahjakkaimman pelaajan joukossa, mitä täällä on, urheilujohtaja Koskela sanoo.

Airola on ehtinyt tehdä Liiga-debyyttinsä SaiPassa ennen kuin tuli tupsukorviin. Tällä kaudella KOOVEEn riveissä on syntynyt 0+2=2 pistettä.

Ilves julkisti myös, että fysiikkavalmentaja Jarkko Näppilä jatkaa seuran palveluksessa.

Muokattu: 10.12.2021, kello 13.13: Lisätty maininta Näppilästä.

Muokattu: 10.12.2021, kello 15.10: Lisätty väliotsikko ja kappaleet Airolasta sekä Koskelan sitaatti.

Muokattu: 10.12.2021, kello 16.10: Tiedot ja sitaatit Lancasterin sopimuksesta lisätty. Otsikkoa muokattu sekä kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle