Tehohyökkääjä Ville palaa RoKin riveihin, hyökkäyskalustoon myös venäläistä sekä paikallista väriä

MESTIS / Uutinen
Gabin Ville palaa Tšekin liigasta takaisin RoKin riveihin.
Kuva © Jarno Hietanen
RoKin hyökkäys vahvistuu kolmella pelaajalla. Paluumuuttaja Gabin Villen lisäksi ryhmään liittyvät venäläinen Nikita Dolgopjatov sekä viime kaudelta tuttu Janne Ulkuniemi.

Viime kaudella tehokkaasti RoKi-paidassa esiintynyt Gabin Ville palaa Napapiirille. 23-vuotias hyökkääjä aloitti viime kauden Rovaniemellä, mutta siirtyi tammikuussa loppukaudeksi Tšekin pääsarjajoukkue Ceske Budejoviceen, jossa teki 17 ottelussa tehot 1+1=2. Mestiksessä hän tehtaili 11 ottelussa tehot 5+14=19.

Ville pelasi RoKin riveissä myös kaudella 2018-2019, jolloin oli rovaniemeläisjoukkueen tehokkain pelaaja iskemällä 44 ottelussa 33 tehopistettä. Hermestäkin Mestiksessä urallaan edustanut ranskalaishyökkääjä on pelannut Mestiksessä kaikkiaan 103 ottelua ja tehnyt niissä 81 tehopistettä.

− Haettiin kärkeen sentteriä. Kun Gabin tuli tarjolle niin tiedettiin heti, että tässä on meidän näköinen jätkä. Hän on Rovaniemeläisille tuttu, ja halusi tulla nimenomaan tänne. Miehessä on sopiva ripaus tulisuutta ja taitoa, joten hän sopii meidän karavaaniin kuin porot Lappiin, kuvaili RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen.

Nikita Dolgopjatov siirtyy RoKiin Venäjän VHL-liigasta. Viime kaudella 21-vuotias hyökkääjä pelasi Zvezda Moskvan riveissä 11 ottelua ilman tehopisteitä. Juniorivuosinaan oikealta laukova venäläishyökkääjä on pelannut TsSKA Moskovan juniorijoukkueissa.

− Nikita tuo meille jalkoja ja työteliäisyyttä lisää hyökkäykseen. Hän on käynyt kovan juniorikoulun Moskovassa, ja on hakemassa läpimurtoa Eurooppaan. Nikita pystyy pelaamaan sekä keskellä, että laidassa tuoden täten lisää monipuolisuutta meidän hyökkäykseen, Lehtonen kertoi.

Rovaniemeläisten hyökkäykseen liittyy myös joukkueen oma kasvatti Janne Ulkuniemi, joka sai sopimuksen koeajan kautta. 23-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Mestiksessä 12 ottelua, mutta jäi vaille tehopisteitä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle