Teemu Selänteen yritykset haastettiin oikeuteen – Asialla hänen elämäkertansa kirjoittaja

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Teemu Selänteen yritykset haastettiin käräjille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Teemu Selänteen elämäkerran ympärille on rakentunut talousrikosvyyhti.

Teemu Selänteen yritykset TS Holding Oy ja TS Promotion Oy on haastettu oikeuteen väitettyjen taloudellisten saatavien vuoksi. Haastaja on Mennu Productions Oy, joka on Selänteen Teemu-elämäkerran kirjoittajan Ari Mennanderin yritys. Asia selviää Mennanderin jakelemasta tiedotteesta.

Tiedotteen mukaan kyse on 250 000 euron saatavista, jotka ovat peräisin Teemu-kirjan tuotoista. Mennanderin väitteen mukaan Selänteen yritykset ja niiden toimitusjohtaja, Selänteen asiainhoitaja kotimaassa Ari Lehto eivät ole tilittäneet elämäkerturille koko hänelle sovittua osuutta tuotoista. Mennanderin mukaan hänen osuudekseen oli sovittu 30 prosenttia.

Lehto kommentoi väitteitä MTV:lle.

– Hän on saanut kirjasta enemmän kuin 30 prosenttia.

– Jos lasketaan kaikki yhteen, meillä on merkittävä saatava häneltä. Emme ole lähteneet viemään tätä eteenpäin, koska hänen taloustilanteensa on ollut niin heikko.

Lehto sanoo MTV:lle, että Mennanderille maksettiin kirjasta huomattavia summia ennakkoon, minkä lisäksi hän sai TS Holdingilta 100 000 euron suuruisen lainan teoksen julkistamisvuonna.

Mennander on syytettynä toisessa oikeusprosessissa, jossa häntä syytetään törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta. Mennander on myöntänyt syyllisyytensä. Hän nosti Mennu Media Oy -yrityksestään ilman hyväksyttävää syytä itselleen noin 100 000 euroa, mikä pahensi myöhemmin konkurssiin asetetun yhtiön maksukyvyttömyyttä. Mennanderin yrityksessä aloitettiin saneerausmenettely vuoden 2014 loppupuolella. Tuolloin Mennander ilmoitti yhtiön talousvaikeuksien keskeiseksi syyksi Teemu-kirjan julkistamisen oli viivästymisen. Hänen epäillään antaneen yrityssaneerausmenettelyssä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa.

Teemu-elämäkerta julkaistiin vuonna 2014. Sitä myytiin jo ilmestymisvuonnaan melkein 77 000 kappaletta.

Mennander muistetaan myös Jari Kurrin 17-elämäkerran kirjoittajana sekä MTV3:n legendaarisen Hockey Night -jääkiekko-ohjelman toimittajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle