Teemu Selänne raotti jälleen arvojaan julkisuuteen – Kehui ja tuki Jeremy Roenickia, joka irtisanottiin hänen vihjailtuaan seksuaalisesti juontajasta ja Patrick Sharpista

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Teemu Selänne on Suomen ihailluimpia henkilöitä.
Kuva © Urheilugaala / Ilari Lehtinen
Mediayhtiö irtisanoi NHL-legenda Jeremy Roenickin, koska hän vihjaili podcastissa seksuaalisesti sekä naisjuontajasta että Patrick Sharpista. Teemu Selänne reagoi tapaukseen asettumalla Roenickin puolelle.

NHL:n liepeille on kehkeytynyt erikoinen kohu. Yksi Yhdysvaltojen suurimmista mediayhtiöistä NBC irtisanoi entisen tähtipelaaja Jeremy Roenickin NHL-sisältöjensä asiantuntijaroolista. Irtisanominen johtui siitä, että Roenick käytti kollegojaan kohtaan asiatonta kieltä joulukuussa Spittin Chiclets -podcastissa. Hän vihjaili seksuaalisesti toisesta entisestä NHL-tähdestä Patrick Sharpista ja työtoveristaan, juontaja Kathryn Tappenista. Myös Sharp lukeutui Roenickin työtovereihin NBC:llä.

Roenick lomaili aiemmin Portugalissa vaimonsa ja Tappenin kanssa. Podcastissa hän totesi toivoneensa lomalla, että hänen vaimonsa ja Tappen olisivat jonain iltana tulleet yhdessä hänen kanssaan vuoteeseen.

– Jos se todella tapahtuisi, se olisi todella hienoa, mutta ei sellainen ikinä tapahdu, Roenick jatkoi.

Myöhemmin podcastissa Roenick kuvaili Sharpia "niin kauniiksi" ja sanoi "jos hän kysyisi minulta, harkitsisin kyllä asiaa. En kieltäytyisi suoraan". Hän myös ylisti Sharpia yhdeksi planeetan parhaista tyypeistä.

Tappen on julkaissut kannanoton, jossa hän tuomitsee Roenickin käytöksen: "Vaikka Jeremy ja minä olemme jatkossakin hyviä ystäviä, hänen sanomaansa ei voi hyväksyä, etenkään kollegoiden kesken. En suvaitse hänen kommenttejaan". NBC ensin hyllytti Roenickin, irtisanominen tapahtui tällä viikolla.

Tapaus sai suomalaiskäänteen, kun Suomen kaikkien aikojen legendaarisin jääkiekkoilija Teemu Selänne reagoi tapahtumiin kehumalla ja tukemalla Roenickia somessa. Kehut julkaistiin Selänteen nimissä olevalla Twitter-tilillä. Ei ole täyttä varmuutta, kirjoittiko Selänne kyseisen twiitin, mutta hänen nimeään ja brändiään kantava tili edustaa joka tapauksessa Selännettä.

Selänteen Twitter-tili reagoi Roenickin twiittaamaan videokannanottoon, jossa hän tuomitsi irtisanomisensa. Roenickin tekstikannanotto videon yhteydessä kuului "Mikä vitsi!!". Selänne reagoi: "Täysin samaa mieltä..JR olet alasi paras, kenenkään tietotaito ja intohimo eivät ole tasollasi".

Ei ole tiedossa, kuinka läheisiä tuttavia Selänne ja Roenick ovat. Samanlaista arvopohjaa heillä on, sillä molemmat ovat ilmaisseet julkisesti tukeaan Yhdysvaltojen erittäin kyseenalaiselle presidentille Donald Trumpille.

» Lähetä palautetta toimitukselle