Teemu Rautiainen jatkaa uraansa Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla

Muut Sarjat / Uutinen
Rautiainen edusti viime kaudella Ilvestä.
Kuva © Saana Hakala
Teemu Rautiainen, 28, siirtyy Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan GC Küsnacht Lionsin riveihin.

Teemu Rautiainen pelasi kuudella edellisellä kaudella Tampereen Ilveksessä. Kahdella edellisellä kaudella hän oli joukkueen varakapteeni. Hyökkääjän sopimus sveitsiläisseuran kanssa on yksivuotinen.

− Teemun nopeus, asenne työntekoa kohtaan ja hyvä maalintekokyky saavat minut iloiseksi. Hän on meille suureksi avuksi, GCK Lionsin urheilujohtaja Patrick Hager toteaa seuran tiedotteessa.

Tuleva kausi on HPK-kasvatille ensimmäinen Suomen ulkopuolella. Hän teki viime kaudella 55 runkosarjaottelussa Ilveksessä 32 tehopistettä.

− Teemu sopii nuoren ikänsä puolesta nuoreen joukkueeseemme. Hänen tulisi ottaa vastuuta sekä jäällä että sen ulkopuolella, Hager luonnehtii tuoretta hankintaa.

Muokattu: 8.7.2020, kello 12.39: Uutiskommentti lisätty.

Kommentti: Lassi Seppä

Teemu Rautiainen ehti Ilves-kausillaan vakiinnuttaa paikkansa kohtuullisen tehokkaana hyökkääjänä liigajäillä, joten motiivi siirtyä Sveitsin kakkostasolle jää hieman hämäräksi. Rautiainen olisi ollut Liigan kärkijoukkueille mainio lisä kakkos- tai kolmosketjuihin sikäli, kun jatko tupsukorvissa ei ollut enää prioriteettilistan kärjessä.

Painoivatko Rautiaisen vaakakupissa kenties raha sekä uudenlainen kokemus Suomen ulkopuolella enemmän kuin mahdollisimman korkealle arvostetun sarjan mestaruuden tavoitteleminen?

» Lähetä palautetta toimitukselle