Teemu Kivihalme jatkaa Torontossa

NHL / Uutinen
Jatkosopimuksen tehneelle Teemu Kivihalmeelle on kertynyt tällä kaudella pelejä vain AHL:ssä.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen Teemu Kivihalmeen kanssa. Puolustaja on pelannut nykyisen sopimuksen aikana vain AHL:ssä.

Teemu Kivihalme solmi NHL-tulokassopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa vuosi sitten toukokuussa. Tällä kaudella AHL-pelejä kertyi Toronto Marliesissa 55 ennen kauden keskeytymistä. Kivihalme onnistui maalinteossa neljä kertaa ja antoi lisäksi 14 maaliin johtanutta syöttöä. Puolustaja on nimetty Maple Leafsin 34 pelaajan vahvuiseen joukkueeseen, josta sen on valittava pudotuspeleissä käytettävät pelaajat.

Kivihalmeen jatkosopimus on kaksisuuntainen. Mikäli hän pelaa NHL:ssä koko sopimuskauden, palkka on 725 000 dollaria. Vielä ensi kaudella Kivihalmeen voi lähettää farmiin ilman siirtolistaa, mutta kaudesta 2021−22 alkaen tilanne on toinen.

Ennen NHL-sopimustaan Kivihalme pelasi kaksi kautta Kärpissä saavuttaen SM-kultaa ja -hopeaa. Yhdysvalloissa syntyneellä pelaajalla on kaksoiskansalaisuus, ja siten hän voi edustaa maajoukkuetasolla sekä Yhdysvaltoja että Suomea. Arvokisaedustuksia hänellä ei vielä ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle