Tass: IIHF:n väistyvä puheenjohtaja René Fasel suunnittelee siirtyvänsä työskentelemään KHL:ään – "Rakastan maatanne"

MAAJOUKKUE, KHL / Uutinen
René Faselin aikakausi IIHF:ssä tulee pian päätökseen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel kertoi, että pitää työtarjouksia Venäjältä houkuttelevina.

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi eilen, että kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel harkitsee siirtyvänsä KHL:n palvelukseen. Faselin pitkä aikakausi IIHF:n puheenjohtajana tulee päätökseen ensi vuoden syyskuussa.

– Minulla on paljon mahdollisuuksia, ja olen valmiina auttamaan, jos jotkut tarvitsevat apuani. Rakastan maatanne (Venäjä), joten olisi suuri kunnia tulla tänne ja auttaa teitä, Fasel kertoi Tassille.

Fasel kertoi myös, että hän on saanut tarjouksia Kiinasta kehittämään maan jääkiekkoilua, mutta pitää Venäjää houkuttelevampana vaihtoehtona.

– Kiinan urheiluministeri kertoi minulle, että "René, sinun pitäisi tulla Kiinaan työskentelemään olympialaisia ja jääkiekkoamme varten". Vastasin, että "ei, taidan mennä mieluummin Venäjälle".

Fasel on johtanut IIHF:ää vuoden 1994 kesäkuusta lähtien. Fasel on tullut tunnetuksi viime vuosina lämpimistä suhteistaan etenkin Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Fasel kritisoi myös WADA:n taannoista päätöstä sulkea Venäjä olympialaisista ja merkittävistä arvokisoista dopingrikkomuksista johtuen.

» Lähetä palautetta toimitukselle