Tapparan tuleva joukkue julki - liigamestari Larmi ja Liigan ex-maalikuningas kirvesrintoihin

LIIGA / Uutinen
Bertrand pukee ylleen seuraavaksi Tappara-paidan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Liigan pronssimitalisti Tappara julkisti maanantaina tulevan kauden joukkueensa. Tamperelaisryhmään liittyy viisi uutta pelaajaa, joiden joukossa ovat muun muassa maalivahti Emil Larmi ja hyökkääjä Charles Bertrand.

Tapparaan ensi kaudeksi siirtyvät maalivahti Emil Larmi, puolustaja Alexander Ytterell sekä hyökkääjät Charles Bertrand, Tyler Morley ja Olavi Vauhkonen.

Larmi torjui kolme edelliskautta Suomen mestaruuden voittaneessa HPK:ssa. 22-vuotias Pelicansin kasvatti torjui runkosarjassa 36 ottelua torjuntaprosentilla 90,9. Pudotuspeleissä hän pysäytti kiekot 18 ottelussa 93,2 prosentin varmuudella.

Puolustuspäätä vahvistava 27-vuotias Ytterell on pelannut viime kaudet SHL:ssä. Viime kaudella hän luuti HV71:n takalinjoilla 43 ottelua, joissa hän keräsi tehot 2+6. 

Paluun liigakaukaloihin tekevä Bertrand aloitti viime kauden KHL:ssä Sibir Novosibirskissä, mutta siirtyi jo marraskuussa Sveitsin pääsarjajoukkue Fribourg-Gotteroniin. KHL:ssä 28-vuotias ranskalaishyökkääjä teki 23 ottelussa ainoastaan kolme tehopistettä. Sveitsissä pelatut 21 ottelua tuottivat tehot 8+2.

Tappara on Bertrandille jo hänen uransa kuudes liigaseura. Aiemmin hän on edustanut Lukkoa, TPS:ää, Sportia, Ässiä sekä viimeisimmäksi Kärppiä. Oululaisryhmässä Bertrand voitti Liigan maalikuninkuuden 32 osumalla kaudella 2017-2018.

Morley ja Vauhkonen kiekkoilivat viime kauden Liigassa: Morleyn seura oli SaiPa ja Vauhkosen Sport. Kanadalainen Morley oli lappeenrantalaisryhmän tehokkain pistemies tehoilla 17+24. Vauhkonen iski 56 ottelussa puolestaan 17 maalia ja antoi 27 maalisyöttöä.

Larmin, Bertrandin ja Vauhkosen sopimukset ovat kaksivuotisia. Morleyn ja Ytterellin kontrahdit kattavat puolestaan tulevan kauden.

Tamperelaisryhmä teki lisäksi kaksivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan hyökkääjälupaus Kasper Simontaipaleen kanssa. Simontaipaleen viime kausi kului Tapparan A-nuorissa ja Mestiksen LeKissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle