Tapparan taustayhtiön tilikauden tulos ja liikevaihto romahtivat koronapandemian takia

LIIGA / Uutinen
Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Arolla oli paljon murheita päättyneellä tilikaudella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tamhockey Oy:n tilikauden tulos oli roimasti pakkasen puolella ja myös liikevaihto supistui yli kolmella miljoonalla eurolla.

Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy on julkaissut päättyneen tilikauden tuloksensa. Yhtiön tilikauden tulos oli 0,78 miljoonaa euroa tappiollinen, minkä lisäksi yhtiön tilikauden liikevaihto supistui 3,13 miljoonaa euroa ollen 5,42 miljoonaa euroa. Tamhockey Oy:n tilikausi oli 1.5.2020−30.4.2021.

Yhtiö selittää pienentynyttä liikevaihtoaan pitkälti koronapandemian aiheuttamilla yleisörajoituksilla. Tapparan runkosarjan kotiotteluista yhdeksän pelattiin rajoitetulla yleisömäärällä ja 21 tyhjille katsomille. Myöskään pudotuspeliotteluihin ei otettu katsojia. Tämän lisäksi CHL-kausi peruttiin.

Yhtiön tilikauden yhteenlasketut kulut laskivat 1,14 miljoonaa euroa, mihin vaikutti osaltaan yhtiön henkilökunnan vapaaehtoiset palkanalennukset. Tamhockey Oy kertoo lisäksi yhteistyökumppanien luopuneen spoimusperusteisista hyvityksistä tilikauden aikana.

Tamhockey Oy sai tilikauden aikana 1,2 miljoonaa euroa julkisia tukia, minkä lisäksi yhtiön omistajat sijoittivat yhtiöön 0,8 miljoonaa euroa.

Yhtiö arvioi, että koronapandemian vaikutus tilikauden tulokseen on noin 1,4 miljoonaa euroa. Pandemian ajalta arvioitu vaikutus on noin kaksi miljoonaa euroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.
Uutinen
Kahdet yt-neuvottelut läpikäyneen Pelicansin tilikausi tappiolle − muun muassa Valtteri Bottas yhtiön hallitukseen
26.8.2021 14:42
Lahtelaisten liikevaihto viime kaudella oli hieman yli viisi miljoonaa euroa. Yhtiö joutui ottamaan kauden aikana myös lainaa.

Lue myös