Tapparan puolustus vahvistuu järkälemäisellä Brady Austinilla − takoi Tšekin sarjassa hirmutehot

LIIGA / Uutinen
Austinilta löytyy NHL-kokemusta viiden ottelun verran kaudelta 2016-2017.
Kuva © Kevin Hoffman
Viime kauden KHL:ssä kiekkoillut isokokoinen Brady Austin vahvistaa tulevalla kaudella Tapparan puolustusta.

Tappara on tehnyt yksivuotisen sopimuksen puolustaja Brady Austinin kanssa. 28-vuotias puolustaja on pelannut Euroopassa kolmella edelliskaudella Tanskan ja Tšekin pääsarjoissa sekä viimeisimmäksi KHL:ssä.

Viime kaudella Austin edusti Torpedo Nizhni Novgorodia. Puolustaja iski kauden aikana 50 ottelussa tehot 4+10=14. Neljä pudotuspeliottelua meni puolestaan ilman tehopisteitä.

Kaudella 2019-2020 raamikas (193cm/105kg) puolustaja voitti Kladnon paidassa Tšekin liigan puolustajien maali -ja pistepörssin takomalla 52 ottelussa 18 maalia ja 43 tehopistettä. 

Austinilla on runsaasti kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista. Buffalo Sabresin kesän 2012 seitsemännen kierroksen varaus on pelannut urallaan kaikkiaan 277 AHL-otteluakin.

− Kyseessä on kokenut puolustaja, joka tulee tuomaan pakistoon leveyttä sekä joustavuutta. Austin on pelannut erilaisissa rooleissa ammattilaisurallaan ja saanut myös paljon vastuuta ylivoimalla. Hän on pelannut myös kaksi kautta Euroopassa, joten eurooppalainen pelitapa ja kaukalo ovat tulleet tutuksi, Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi kuvaili.

− Tällä rosterilla lähdemme omatoimijakson jälkeen treenaamaan kohti kauden alkua. Rantakarin kuntoutus leikkauksen jälkeen on vielä kesken, eikä hän täten tule pelaamaan vielä CHL:än ja Liigan ensimmäisissä otteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle