Tappara voitti runkosarjan, KalPalle jäi luu käteen − pudotuspeliasetelmat ovat selvillä

LIIGA / Uutinen
Tappara voitti runkosarjan.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan runkosarja päättyi tiistaina täyteen seitsemän ottelun kierrokseen. Tappara kruunattiin runkosarjan voittajaksi ja KalPalle jäi käteen dramaattinen 11. sija. Pudotuspelien otteluparitkin asettuivat kutakuinkin paikoilleen.

Liigan runkosarja paketoitiin tiistain kierroksella. Monella paikkakunnalla oli vielä panosta pelissä, kun HIFK:ta lukuun ottamatta kaikki joukkueet olivat kaukalossa. Tappara onnistui kaatamaan kotijäällään Ässät ja näin tamperelaiset voittivat runkosarjan.

Jukurit kruunasi menestyksekkään sarjansa toisella sijalla, sillä mikkeliläiset voittivat kotonaan Lukon. KalPalle kävi huonosti, kun se hävisi kotonaan jo pudotuspelimahdollisuutensa aikoja sitten menettäneelle JYPille. Kuopiolaisten kohtalona oli jäädä ensimmäisenä joukkueena ulos pudotuspeleistä.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toisensa kohtaavat HPK (7.) ja Lukko (10.) sekä KooKoo (8.) ja Pelicans (9.). Puolivälieräpaikat ratkaistaan kahden keskinäisen ottelun yhteispisteillä. Puolivälierien pareista varmistui tässä vaiheessa se, että sarjakolmonen Ilves pelaa kuudenneksi sijoittunutta Kärppiä vastaan. Lisäksi TPS ja HIFK kohtaavat toisensa.

Tappara ja Jukurit odottavat vielä vastustajiaan ensimmäisen kierroksen pareista. Kirvesrinnat kohtaavat huonommin runkosarjassa sijoittuneen jatkoon pääsevänjoukkueen ja Jukurit kohtaa paremmalta sijalta puolivälieriin pomppaavan ryhmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle