Tappara vahvistaa johtoporrastaan – Tapola palaa virkavapaaltaan ja Näykki tulee maalivahtivalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Mestarivalmentaja Jussi Tapola palaa Tapparaan virkavapaansa jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tappara tiedotti tiistaina kahdesta uudistuksesta johtoportaaseensa liittyen. Jussi Tapola palaa seuraan virkavapaaltaan ja uutena miehenä Tapparan maalivahtivalmentajaksi sekä joukkueenjohtajaksi on nimetty Aki Näykki.

Tapparan kahteen mestaruuteen valmentanut Jussi Tapola palaa seuran urheilu- ja kehitysjohtaksi vuoden kestäneeltä virkavapaaltaan. Tapola valmensi virkavapaansa ajan KHL-seura Kunlun Red Starsia, mutta valmennussuhde Kiinassa päättyi tammikuussa tulleisiin potkuihin

Uudeksi maalivahtivalmentajaksi sekä joukkueenjohtajaksi Tappara on nimittänyt Aki Näykin. Näykki saapuu Tampereelle Svetsin mestaruuden voittaneesta SC Bernistä. 37-vuotias Näykki korvaa pitkään tehtävässä toimineen Petri Tuonosen, joka siirtyy uusien haasteiden pariin.

Näykki on kerryttänyt kokemusta Liigasta aiemmin Vaasan Sportista, jossa hän toimi kahden kauden ajan maalivahtivalmentajana. Ennen uraansa Vaasassa mies toimi Kärppien juniorivalmennuksessa. Valmennusuransa Näykki on aloittanut Tapparan A-nuorten maalivahtivalmentajana kaudella 2003-2004.

Seurajoukkueiden lisäksi Näykki on valmentanut Suomen juniorimaajoukkueissa. Maajoukkueuralla hän on saavuttanut kolme mitalia, joista kruununa on alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus vuodelta 2016.

» Lähetä palautetta toimitukselle