Tappara palkkasi seuraajan Jukka Rautakorvelle − Antti Tuomenoksa vastaa tulevaisuudessa mestarijoukkueen pelaajahankinnoista

LIIGA / Uutinen
Antti Tuomenoksa on tullut tutuksi SaiPan urheilujohtana.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara löysi kokeneen urheilupäällikön Jukka Rautakorven seuraajaksi.

Tappara on palkannut Antti Tuomenoksan, 55, uudeksi urheilupäällikökseen. Tuomenoksan tehtävänkuvaan kuuluu Tapparan edustus- ja U20-joukkueiden rakentaminen.

Hallitsevan mestarin urheilupäällikön paikka oli täyttämättä huhtikuusta alkaen, kun seura ja sen edeltävä urheilupäällikkö  Jukka Rautakorpi päättivät olla käyttämättä Rautakorven sopimuksessa olleet kolme optiovuotta. Tapparan tulevan kauden pelaajasopimuksista ovat vastanneet Mikko Leinonen sekä Kimmo Vähä-Ruohola.

Syyskuussa uuden työnsä aloittava Tuomenoksa tunnistaa vastuunsa mestarijoukkueen rakentamisesta.

− Tappara on Suomen menestynein jääkiekkoseura ja tuore Suomen mestari. Kilpailu on erittäin kovaa, ja saman suoritustason ylläpito vaatii, että onnistumme niin pelaajavalinnoissa kuin kokonaisvaltaisesti Tapparan toiminnan kehittämisessä. Lähden innolla tekemään tätä työtä.

Tuomenoksa oli aiemmin urallaan yhdeksän kautta SaiPan Liiga-miehistön urheilujohtaja. Työtehtävät Saimaan rannalla päättyivät kauden 2020−21 jälkeen, kun SaiPa päätti lopettaa uheilujohtajan viran tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Vaikka Tuomenoksa ei ollut urheilupäällikön tehtävissä päättyneellä kaudella, hän on sanojensa mukaan pitänyt tiiviisti silmällä Liigaa ja kiekkomaailmaa.

−Tietysti olen seurannut joukkueen rakentumista ja Liigaa muutenkin, maailmanpolitiikka on tuonut omat juttunsa mukaan. Liigassa tulee olemaan vuosikausiin paras pelaajamateriaali

Tuomenoksa pelasi aktiiviurallaan Tapparassa kausina 1989−91.

» Lähetä palautetta toimitukselle