Tappara on hakenut CHL-finaalin järjestämistä Tampereelle – sarjalta kylmä suihku: "Päätös perustuu CHL-kauden aikana saatuihin pisteisiin"

CHL / Uutinen
Tappara on esiintynyt CHL:ssä vakuuttavasti.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tappara tavoittelee CHL-finaalin isännyyttä helmikuussa, vaikka paikka siellä ei olekaan vielä varma. Tällä hetkellä mahdollisuus ottelun pelaamiseen Tampereella on kuitenkin pieni.

Tappara on lähellä etenemistä CHL:n finaaliin toisena vuotena peräkkäin, kun se lähtee tiistaina pelattavaan välierien toiseen otteluun Zugia vastaan kahden maalin johtoasemasta.

Vaikka Tapparan pitää vielä ensin kaataa Zug yhteismaalein ratkeavissa välierissä, ajatus finaaliottelun pelaamisesta Tampereella Nokia-areenassa on herkullinen.

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kertoo, että finaalin pelaaminen Tampereella on vahvasti seuran intresseissä.

– Meillä on iso toive, että voisimme järjestää finaalin Tampereella, jos sinne pääsemme.

Muista pudotuspelien vaiheista poiketen finaali on yksiosainen. Tampereella pelaamista mutkistaa se, että toisessa välierässä pelaavat Luulaja ja Frölunda ovat urheilullisilla mittareilla pelanneet tämän kauden CHL:ssä Tapparaa paremmin.

Jatkoaika tavoitti CHL:n viestintäjohtaja Monika Reinhardin, jonka mukaan pelaaminen Tampereella on kuitenkin varsin epätodennäköistä.

– CHL:n hallitus on päättänyt, että kaikkien välieräjoukkueiden areenat ovat käyttökelpoisia finaalin pelaamiseen, joten päätös perustuu CHL-kauden aikana saatuihin pisteisiin.

Reinhard kuitenkin lisää, että asiaa ei ole avattu vielä tarkemmin julkisuudessa epävarmuuksien takia.

– Odotamme edelleen vahvistusta yhden areenan logistiikka-asioista. Vahvistuksen on määrä tulla ennen tiistain otteluja. Sen takia emme ole viestineet asiasta etukäteen.

Eli tällä hetkellä neljästä paikkakunnasta kolme on varmasti halukkaita järjestämään finaalin. Ja Tapparan Aron mukaan Tappara on yksi kolmesta.

– Tiedotamme todennäköisesti finaalin pelipaikasta tiistai-iltana, Reinhard kertoo.

CHL:n välieräjoukkueiden rankingiin on laskettu sekä lohkovaiheesta saadut pisteet että pudotuspeliotteluista tulleet pisteet. Näin ollen vahvimmin finaalin järjestämisessä on kiinni Luulaja.

1. Luulaja, 30 pistettä
2. Zug, 25 pistettä, maaliero +25
3. Frölunda, 25 pistettä, maaliero +24
4. Tappara, 25 pistettä, maaliero +17

Pudotuspeleissä yksittäisen ottelun voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Pudotuspeliparin mahdollisesti ratkaisevaa jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua ei lasketa mukaan.

CHL-finaalin Tampereella järjestämisen mahdollisuus lepää siis käytännössä siinä, että Tappara voittaa tiistain ottelun Zugissa varsinaisella peliajalla, ja toisessa välierässä Frölunda etenee finaaliin jatkoajan tai voittomaalikilpailun kautta.

Tällöin Tapparalla olisi 28 pistettä ja Frölundalla 26. Tasapisteissä ratkaisee maaliero, joka on tällä hetkellä Frölundalla selvästi parempi. Luulajan ja Frölundan välinen ensimmäinen välieräottelu päättyi tasatulokseen.

Finaalin järjestämistä pitää anoa CHL:ltä virallisella hakemuksella, joka oli jätettävä viimeistään viime joulukuun 13. päivään mennessä. Aro vahvistaa, että Tappara on jättänyt hakemuksen.

– Meille ei ole kovin tarkasti avattu näitä finaalin järjestämisen kriteerejä. CHL:n hallitus tekee lopullisen ratkaisun, Aro kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle