Tappara menettää nipun pronssiryhmänsä jäseniä

LIIGA / Uutinen
Jan-Mikael Järvinen ehti pelata Tapparassa kahdeksan kautta putkeen.
Tapparan pronssijuhliin päättynyt joukkue on hajoamassa osiin. Jatkoajan tietojen mukaan neljä pelaajaa ja yksi valmentaja ovat jatkamassa matkaa varmuudella muualle.

Jan-Mikael Järvinen toimi tällä kaudella Tapparan varakapteenina ja oli joukkueen kantavia voimia. Järvinen teki runkosarjassa 60 ottelussa pisteet 10+30 ja pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot 0+5.

Tomas Zaboršky tuli Tapparaan kaksi kautta sitten suurin odotuksin, mutta tuloksenteko jäi odotettua vaisummaksi, vaikka jälkimmäinen kausi olikin parempi. Tällä kaudella 47 runkosarjapelissä tuli tehot 17+17 ja 11 pudotuspeliottelussa syntyivät tehot 4+3.

Matti Järvinen ehti vahvistaa Tapparan keskikaistaa kaksi kautta. Tällä kaudella 59 runkosarjapelissä tulivat tehot 9+19 ja 11 pudotuspeliottelussa tulivat tehot 0+7.

Niklas Bäckström oli koko kauden selvässä kakkosmaalivahdin roolissa. Runkosarjassa pelejä tuli 11 torjuntaprosentilla 92,10. Pudotuspeleissä mies vaihdettiin viidennessä HPK-välierässä kesken pelin maalille ja hän ei päästänyt kiekkoakaan taakseen.

Petri Tuononen ehti toimia yhdeksän kautta putkeen Tapparan maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana.

Matti Järvisen ja Zaborškyn uusista osoitteista ei ole vielä tietoa. Jan-Mikael Järvinen on suuntaamassa voimassaolevasta sopimuksestaan huolimatta Saksaan. Mies kertoi poislähtemisestään Jatkoajan haastattelussa pronssiottelun jälkeen. Bäckström on lopettamassa pitkän uransa. Tuononen puolestaan kertoi TeliaTV:n haastattelussa hakevansa uusia haasteita.

Edit klo 22.54: Korjattiin pelaajien lukumäärä.

» Lähetä palautetta toimitukselle