Tappara ja HIFK tarjoilivat harvinaista herkkua: vastaava jatkoaika nähty ainoastaan kerran

LIIGA / Uutinen
Tampereella väännettiin tasainen tilastoharvinaisuus.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tampereella pelattiin jatkoaika kokonaisuudessaan ilman pelikatkoa, mutta nähdyssä viisiminuuttisessa oli vielä harvinaisempi puoli.

Jatkoajalle Hakametsän torstai-illassa päätyneet Tappara ja HIFK pelailivat viisiminuuttisen, jonka vertainen on nähty Liigassa ainoastaan kerran aiemmin.

Liigan jatkoajat on pelattu kolmella kolmea vastaan kaudesta 2015−16 alkaen ja torstaina nähtiin kymmenes kerta, kun koko viisiminuuttinen pelattiin läpi ilman pelikatkoa.

Varsinainen harvinaisuus on kuitenkin siinä, että viisiminuuttisesta ei pelattu hetkeäkään kolmella kolmea vastaan. HIFK:n Juha Jääskä hankkiutui jäähylle varsinaisen peliajan umpeutuessa, joten Tappara sai aloittaa jatkoajan 4−3 -ylivoimalla.

Tuloksettoman ylivoiman jälkeen myos HIFK pelasi neljällä kenttäpelaajalla − ja kun pelikatkoja ei nähty, sama tilanne jatkui jatkoajan loppuun saakka. Jatkoajan jälkeen HIFK kuittasi nimiinsä voittolaukauskilpailun ja voiton lukemin 2−1.

Vastaava tapaus on nähty aiemmin ainoastaan lokakuussa 2018 KooKoon ja HPK:n välisessä ottelussa. Kouvolalaisten Miikka Pitkänen joutui kaksiminuuttiselle, joka jatkui peliajan päätyttyä jatkoajalle. Ottelun erikoisuus oli se, että tappiolla ollut KooKoo venytti taiston jatkoajalle Pitkäsen jäähyn aikana syntyneelle alivoimamaalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle