Tanskasta saapuva Stefanos Lekkas täydentää KalPan maalivahtikaksikon − "Uskomme, että hän kehittyy entisestään ensi kaudella"

LIIGA / Uutinen
KalPa vahvistuu yhdysvaltalaismaalivahdilla.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPan maalivahtiosasto on valmis tulevaan kauteen, kun kuopiolaisryhmä teki sopimuksen yhdysvaltalaistorjuja Stefanos Lekkasin kanssa.

Stefanos Lekkas siirtyy KalPan riveihin ensi kauden kattavalla sopimuksella. 27-vuotiaalle yhdysvaltalaisvahdille tuleva kausi on uran toinen Euroopassa. Päättyneen kauden hän pelasi Tanskan pääsarjassa Odense Bulldogsin miehistössä.

Lekkas pelasi Odensen maalilla runkosarjassa 43 ottelua torjuntaprosentilla 92,6%, joka oli koko sarjan toiseksi paras lukema. Pudotuspeleissä seitsemän ottelun torjuntaprosentiksi muodostui 87,3%.

– Stefanos on pelityyliltään hyvin aktiivinen maalivahti ja hän löytää kiekot hyvin. Hän sai viime kaudella paljon vastuuta Tanskassa ja uskomme, että hän kehittyy entisestään ensi kaudella, kertoi KalPan maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhanen.

Juha Jatkola saa Lekkasista loistavan kirittäjän ja meidän maalivahtikaksikko on näin ollen valmis ensi kaudelle, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kommentoi.

Ennen Eurooppaan siirtymistä Lekkasille kertyi kokemusta pääosin yliopistosarjasta sekä ECHL:stä, jossa hän pelasi kausina 2019-2022 yhteensä 51 ottelua. Kaudella 2020-2021 Lekkas sai vyölleen myös seitsemän AHL-ottelua Buffalo Sabresin farmijoukkue Rochester Americansissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle