Tampereen NHL-ottelu sai noin miljoona TV-katsojaa – Hiihdon Suomen cup kiinnosti enemmän

NHL / Uutinen
NHL:ssä vietettiin suomalaista viikonloppua.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
TV2:n suorat lähetykset Tampereella pelatuista NHL-otteluista keräsivät poikkeuksellisen suuren kiinnostuksen. Mutta myös poikkeuksellisen iso joukko ihmisiä joko lopetti tai aloitti ottelujen katsomisen kesken.

Tampereella viime perjantaina ja lauantaina pelatut NHL-ottelut keräsivät Ylen suorina lähetyksinä TV2:lla poikkeuksellisen suuren kiinnostuksen. Perjantain Blue Jackets–Avalanche-ottelua vähintään vilkaisi TV2:lla 905 000 TV-katsojaa. Lauantain vastaavan ottelun vastaava lukumäärä oli 874 000. Numerot ovat tutkimusyhtiö Finnpanelin keräämiä.

Ottelut alkoivat otolliseen aikaan iltakahdeksalta. Ne pystyi katsomaan suorina lähetyksinä myös suoratoistopalveluista Yle Areena sekä Viaplay ja V Sport -TV-kanavilta, joten ainakin perjantain ottelu tavoitti yhteensä vähintään miltei miljoona TV-katsojaa. Määrä on suuri, noin 18 prosenttia Suomen populaatiosta.

Toisaalta nuo 905 000 ja 874 000 katsojaa ovat vain tavoittavuus. Se tarkoittaa ihmismäärää, joka katsoi ohjelmaa vähintään hetkellisesti. Ottelujen keskimääräiset TV-katsojien määrät koko ottelulähetysten ajalta olivat TV2:lla perjantaina 328 000 ja lauantaina 289 000. Poikkeuksellisen iso joukko ihmisiä siis joko lopetti tai aloitti ottelujen katsomisen kesken.

TV2:n viime viikon ohjelmista keskimääräisessä katsojamäärässä NHL:n edelle ylsi maastohiihdon Suomen Cup, jota televisioitiin sunnuntaina keskipäivällä. Sen keskikatsojamäärä oli 378 000 ja tavoittavuus 551 000.

Yle on viime talvesta alkaen näyttänyt pienen määrän NHL-otteluja suorina lähetyksinä TV2:lla. Tampereen ottelut saivat TV-yleisöä kanavalle paljon enemmän kuin aiemmat NHL-lähetykset.

Tutkimusyhtiö Finnpanel on erikoistunut televisiolähetysten, suoratoistolähetysten ja radiolähetysten yleisöjen mittaamiseen. Finnpanelin omistavat tutkimusyhtiöt Kantar TNS sekä AGB Nielsen Media Research B.V.

» Lähetä palautetta toimitukselle